duminică, 10 aprilie 2011

AZI SAMANTA, MAINE POMISOR


Saptamana trecuta, grupa noastra (grupa mica Step by step de la Gradinita Liceului Comercial Spiru Haret din Piatra Neamt) a gazduit un eveniment care le-a placut mult copiilor. In cadrul actiunii "Azi samanta, maine pomisor", doamna inginer Elena Curea de la Parcul National Vanatori Neamt, a venit si a prezentat copiilor o serie de materiale despre etapele pe care le parcurge o padure pana a ajunge sa o putem admira si sa ne putem bucura de ea.

La sfarsitul prezentarii, copiii au avut ocazia sa participe si la o activitate practica legata de tema intalnirii: au plantat in paharele seminte de bradut. Asteptam ca in 2-3 saptamani sa rasara plantulele. Pomisorii care vor rezista vor fi plantati in curtea gradinitei.


Iata si cateva imagini din timpul activitatii.








In ordine crescatoare, de la stanga la dreapta: plantula ce rasare la 2-3 saptamani de la semanare, pomisorul la 1 an, pomisorul la 2 ani si pomisorul la 4 ani, cand e gata sa fie plantat in padure.



5 comentarii:

  1. Adica se poate creste cativa ani un bradut pe balcon? De unde oare putem lua seminte? In Bucuresti ...
    Dodosasha

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cu cata usurinta ii retezam noi pentru a-i avea doua saptamani in casa... :(

    RăspundețiȘtergere
  3. dodo, nu stiu de unde poti lua seminte de brad in Bucuresti. Cele aduse la gradinita fusesera tratate cu o solutie pe baza de usturoi, ca sa fie protejate de diverse boli.

    Lipo, asta a fost unul dintre subiectele atinse de doamna inginer. Le-a oferit copiilor si alternative pentru a evita taierea bradutilor. Un brad de Craciun obisnuit are cam 15-20 ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. dodo, daca vrei ma pot interesa aici si sa-ti trimit seminte le prin posta.

    RăspundețiȘtergere
  5. madi poate afli de unde pot lua seminte din bucuresti ca sa nu te deranjez la posta! chiar mi-ar placea sa am un bradut asa dragut pe balcon.

    RăspundețiȘtergere