luni, 24 septembrie 2012

PA, MAMI!

Joi şi vineri nu l-am dus pe David la grădiniţă. A fost friiiig, iar prietenii noştri erau răciţi şi nu au mers nici ei, aşa că am rămas acasă.

Am făcut un pact:
1. În zilele când merg eu la servici (bine, inca nu e cazul, eu lucrând acasă, dar zic că-i bine să pregătesc terenul pentru plecările care vor fi în curând), el merge la grădiniţă, iar când eu rămân acasă, rămâne şi el cu mine. Astfel, acoperim măcar 3-4 zile de grădiniţă pe săptămână, ceea ce îmi e convenabil. În timp, zilele de stat acasă, vor fi doar cele de week-end.
2. Ca să-i mai treacă dorul de noi, va lua la grădiniţă o poză, oricare o vrea. A ales nu una, ci trei. Trei să fie. Dacă vrea, îi dau şi un album întreg, numai să rămână împăcat acolo.
3. Dimineaţa musai să-l las lucrănd cu plastilina, împreună cu L şi S. Doamna a fost de acord, oricum înainte de micul dejun, copiii au activităţi libere.
4. Nu-l las să doarmă acolo. Momentan nici nu mă gândesc să forţez nota (oricum el nu doarme la prânz nici acasă), deci, după ce mănâncă, ori eu ori tati mergem să-l luăm.

Azi mi-a spus să mai stau 5 minute. L-a luat, însă, L la măsuţă, i-a pus tăbliţa şi plastilina în faţă, şi-a luat pozele şi, concentrat să găsească o plastilină mai moale, mi-a aruncat un "Pa, mami" grăbit. I-am spus şi eu "Pa, iubire" şi am plecat.

Bine, nu zic hop, dar e o realizare :). Anul trecut tot povestea cu poza a făcut diferenţa. Şi pică numai bine, pentru că săptămâna asta au ca temă Familia şi toţi copiii aduc poze cu părinţii, fraţii, bunicii etc.



2 comentarii:

  1. Intru si eu ca musca in lapte,cum se zice..
    Draga Madi,
    Te-am vazut pe lista de la "Provocari verzi" si am vrut sa vad cu ce te-ai inscris.Interesanta ideie,sa faci dulapioare din carton pentru lucruri mici.Mi-a placut si blogul ,asa ca m-am inscris pe el,ca sa te urmaresc mai usor.Bafta la concurs !

    RăspundețiȘtergere