sâmbătă, 29 septembrie 2012

PREA MÂNDRĂ, PREA FRAGILĂ

Acum 2 ani, prin intermediul uneia dintre persoanele dragi din amintirile mele (multumesc, Amalia), mi s-a oferit ocazia unei colaborări cu editura Humanitas. A fost o colaborare frumoasă de la început până la sfârşit, pornind de la disponibilitatea lor de a rezolva mici chestiuni administrative pe care eu nu le puteam îndeplini şi încheind cu recenta apariţie a cărţii. Mulţumesc pe această cale doamnei redactor Adina Saucan, care s-a ocupat de aceste detalii.

Cartea pe care am tradus-o, din limba italiană....a fost în primul rand o carte pe care mi-a făcut mare plăcere să o citesc. Nu o data mi s-a întâmplat să mă pierd în lectură, dând pagină după pagină, uitând să mai traduc. A fost o muncă pe care am făcut-o cu drag iar acum, că a fost publicată cartea, nu pot să alung senzaţia că în paginile ei e şi un pic din mine.

Cartea se numeşte "Prea mândră, prea fragilă. Romanul Mariei Callas" şi este scrisă de Alfonso Signorini.


V-o recomand şi vouă, cu căldură.

5 comentarii:

  1. Felicitari, Madi! Si la cat mai multe realizari de acest fel :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Oana. Pentru mine e, intr-adevar, o realizare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! Am sa o caut sa o citesc, imi plac mult biografiile

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari!Si mie imi plac biografiile...am acasa cateva Maria Tanase,Maria a Romaniei,Ana a Romaniei,Imparateasa Sissi,Jackie Kennedy,etc...toate citite,desigur...

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari !!! Chiar acum m-am uitat pe carte si am vazut acolo numele tau :) Superba carte, emotionanta, care mi-a facut sufletul sa tresalte de la inceput pana la sfarsit . Felicitari inca o data !!!

    RăspundețiȘtergere