'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 16 februarie 2014

PA, MAMI, NE VEDEM MAINE! .... SI UN FILM

- Mami, să-mi pregătești pijamaua, periuța de dinți și pasta de dinți, că eu mă duc să dorm cu tati la unchiul Petrea.  Pa mami, ne vedem mâine!

Și a plecat. Nu departe, în casa de alături, dar a dormit fără mine. (nu-i prima dată, dar e prima oară când pleacă el de lângă mine).
Noh, ce era să fac o seară întreagă singură? Am tradus ceva, apoi m-am uitat la un film.

Nu vă spun ce încâtată am fost că am ales "Saving mr. Banks". Am trăit un amalgam de emoții și, deși știam care va fi finalul (doar am văzut de atâtea ori Mary Poppins și încă mă trezesc uneori că fredonez melodiile din film), am stat cu inima la gură până în ultimul moment. Am cântat împreună cu personajele și mi-a tresărit inima de bucurie când Don și-a dat seama că "Fly a kite" își atinge scopul (nu stiu pentru alții, dar pentru mine a fost momentul cel mai încărcat emoțional din tot filmul)Vi-l recomand din tot sufletul.


Un comentariu:

mamipentru doi spunea...

Ah si eu vreau sa vad filmul asta, ma bucur ca ai scris despre el. Catdespre despartire... toti isi iau zborul si trebuie sa le dam drumul :(