'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 8 mai 2010

MUNCILE DE PRIMAVARA

Azi bunicii au arat, apoi s-a facut claca la capaluit
Bineinteles ca a participat si David.









Dupa atata munca, mergea un pic de distractie, nu?



15 comentarii:

Catalin spunea...

no comment!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andreina spunea...

is siderata : -)))

cum isi priveste el mana

adorabil

Ralu' spunea...

Hai ca-i fain de tot :))) Si vad ca are si echipament adecvat :)

A. G. spunea...

Mai deci poza cu copilu'n glod e de o frumusete....arhaica.Parca simt miros de pamant proaspat arat.Foarte frumos.

madi spunea...

Imi creste sufletul citind comentariile voastre.
David e fantastic cand iese afara. Nu-i trebuie nimic, decat pietre, pamant, nisip, apa. Sunt lucrurile cele mai de pret pentru el. Si e atat de concentrat cand se joaca cu ele, de parca ar indeplini ritualuri sacre.
Ma uit la el muta e emotie.

ana spunea...

excelenta distractie!!! copii adora pamantul si apa!

Ceska777 spunea...

Ce harnic si implicat e David! Marea provocare pentru noi ca parintii o vad eu in a-i pastra implicati. De exemplu daca fiul meu azi la 2,5ani se ofera singur sa ma ajute sa pun masa, sa spal pe jos, sa scot vasele/rufele din masina de spalat CUM sa procedez sa pot conta pe el in treburi din astea si in adolescenta?
PS Ce inseamna capaluit?

oana spunea...

imi place a cincea poza!Are o privire meditativ-scrutatoare!-)))...Stati putin,ca mi-a venit in minte ceva!-))...Si dupa s-a vazut !!!..-)))
Frumos ca fiul tau poate inca trai astfel de experiente!

Anonim spunea...

Foarte frumos ca David are parte de experiente de la tara! Minunat. Cred ca nimic nu se compara cu astea...

si da, ce inseamna capaluit, banuiesc ca un fel de "dat cu sapa"?

madi spunea...

Capaluit inseamna (in traducere proprie) "a da cu sapa dupa arat". :) Se niveleaza pamantul si se curata de ierburi si altele.

Ceska, eu cred ca daca-l lasi sa faca ce se ofera la 2,5 ani, se va oferi si mai tarziu. Cred ca probleme in implicare apar atunci cand nu-l lasi de la inceput, de teama sa nu strice,s a nu se murdareasca, etc.
Eu inca nu ma gandesc la adolescenta. Luam fiecare zi la randul ei :)

brishtara spunea...

Draga, eu cred ca e PREA natural :))

E asa de scump si cand ma gandesc cata putere de oameni pe o bucatica de pamant. :))

Ce fain ai surprins imaginile. Daca era Lu acolo cred ca manca o roaba de pamant.

E asa de scump si adorabil!!!

Anonim spunea...

minunate imaginile cu fiul tau! ti-am mai spus ca este super cel mic, de data asta insa a intrecut totul :-)), ce-as vrea sa se poata juca si al meu copil undeva "la tara" si nu numai intre betoane!

Anonim spunea...

banuiesc cu tu te ocupai de "arta" si altii munceau asa-i? e simplu sa stai doar sa faci poze ca sa ai in toamna ce manca tu si puiul tau.

madi spunea...

da, anonimule, ai dreptate, eu ma ocupam si inca ma ocup cu arta. Fiecare cu muncile lui. Atata timp cat nu te identifici, dar lasi astfel de comentarii, pot banui usor care este "munca" ta.

dana spunea...

Oh, ce poze frumoase!!! Ce fericit e!!