'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


joi, 21 noiembrie 2013

O CORONIȚĂ ȘI UN CONCURS

Clubul magic ne-a invitat la concurs. Inițial am ezitat. Nu prea mai am timp de creații pentru concursuri (vorba vine, că în fiecare zi colorăm, desenăm, lipim). Când am văzut modelele postate pe blog mi s-a tăiat și mai mult elanul. La cât de doritor e David să facă aranjamente complexe, n-am fi reușit să realizăm în veci așa ceva.
Apoi m-am gândit așa:
Concursul e pentru copii, nu? Desigur.
Cum ar face un copil o coronita de advent? Cu voioșie și fără prea multe planuri.
Ce-i place lui David sa faca cel mai mult? Sa coloreze, să decupeze și să lipească.
Ce materiale avem prin casă astfel încât să nu trebuiască să cumpărăm nimic? Păi avem carton, avem castane, avem carioci, avem lumânări (nu-s toate la fel, dar un copil nu s-ar sinchisi de asta) și cu siguranță, mai găsim câte ceva folositor.
Așa că ne-am apucat de lucru fără să avem un plan, lăsându-ne duși de inspirația de moment.
Am colorat o bucata de carton, pentru suport. Am lipit lumânările (trei la fel și una diferita, că așa le-am avut), am lipit castane. La final, David a găsit o punguță cu monede de 1 ban și a ținut morțiș să le includem și pe ele în proiect.
Rezultatul îl vedeți mai jos.
E simplu, colorat, copilaresc și vesel. Ca noi.





4 comentarii:

AlinaS. spunea...

Ma bucur tare mult ca v-ati inscris! Nici o clipa nu mi-am imaginat ca voi speria cu modelele de coronite postate pe blog, erau doar niste modele. Bineinteles ca fiind un concurs pentru copii, conteaza dorinta si intentia lor, fiecare e cu imaginatia lui, nu trebuie musai sa iasa o lucrare ca de vitrina. Va felicit din inima, felicitari David! Succes la extragere! va pup

Loredana spunea...

Arata foarte bine! Felicitari si multa bafta la concurs!

madi spunea...

Alina, daca ne-am fi pus mintea, am fi facut si noi ceva ca in poze, dar ar fi fost foarte greu pentru ca nu aveam materialele necesare. M-a "speriat" mai mult adunarea lor. Mie, oricum, imi place mult ce a iesit si chiar ne-am simtit bine lucrand :)
Loredana, multumim.

Anonim spunea...

Va invit sa sustineti un proiect cultural pentru copii. "Povestea lui Jester" este un site de unde puteti descarca gratuit povesti bogat ilustrate si cu texte accesibile varstei. Cu ajutorul unei imprimante obisnuite obtineti o colectie de carticele numai bune de citit si de colorat. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori care demonstreaza ca pot face si ceva din suflet, nu doar pentru bani.

Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Adresa proiectului este http://www.povestealuijester.ro . Va multumim.