'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 10 decembrie 2016

ÎN AȘTEPTAREA CRĂCIUNULUI - ZIUA 10

Așa cum plănuisem, am pictat o parte dintre figurinele din aluat cu sare. Deocamdată am dat doar fondul, urmând să le decorăm zilele astea, sper în timp util să le și trimitem celor pentru care le facem.


De asemenea, am decupat dintr-o cutie de carton discuri ce vor fi baza ornamentelor noastre.


După amiază, David a avut musafiri. Nu prea s-au bucurat ei că nu i-am lăsat la laptop, dar au găsit imediat  alternative de joacă.

Un timp, s-au jucat cu lego


Apoi, când s-au plictisit, le-am spus să-și aleagă jocuri din raftul cu jocuri în cutie. Nu vă spun ce distracție a fost cu Doktor Bibber, achiziționat de curând de la Julia Toys


 Apoi au trecut la Englisch fur kinder, achiziționat acum mulți ani, tot de la Julia Toys. Acesta este unul dintre jocurile preferate ale lui David și îl jucăm destul de des, profitând de ocazie să învățăm câteva cuvinte în engleză sau germană.

 

În tot acest timp, Eliza și-a găsit de lucru cu mașinuțele lui David sau cu antemergătorul moștenire de la David. Ea e foarte liniștită când sunt în casă copii. Zâmbește la ei, mișună printre picioarele lor, ei o protejează și o feresc când văd că se îndreaptă spre zone care li se par lor periculoase.  Îi place gălăgia lor, Cine știe, poate e și asta o consecință a lunilor de sarcină petrecute la grădiniță.


La plecare, unul dintre prieteni a spus că vrea să mai vină, pentru că avem jocuri frumoase. Cred că e cazul să aduc din boxă și jocurile pe care le-am pus deoparte, poate mai găsesc ceva care să-i atragă și să-i țină departe de laptop.

Niciun comentariu: