'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 3 decembrie 2016

ÎN AȘTEPTAREA CRĂCIUNULUI - ZIUA 3

E prima dată când David își dorește ceva din promoțiile cu puncte de la Penny. De când a văzut cărțile Disney, visează la ele, îmi spune cum le va citi singur și cum sunt bune și pentru Eliza, pentru că sunt și cărți cu prințese. Ba chiar a spus că va plăti diferența din banii lui.

De-a lungul ultimelor două săptămâni, cu ajutorul unor prietene care ne-au cedat câteva puncte, am reușit să umplem un talon.

Azi, tati s-a întâlnit cu Moș Nicolae (știm că e mai devreme, dar anul ăsta moșii sunt cam haotici și vin în mai multe locuri și în mai multe zile) care i-a dat pentru David banii ce mai trebuiau pentru a putea cumpăra cărțile.

Sigur că n-a mai avut răbdare și, chiar dacă am avut o zi plină și era foarte obosit, am mers să le luăm.


Le-a răsfoit și a decis că îi plac foarte mult. 


Niciun comentariu: