'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


miercuri, 23 decembrie 2009

AL DOILEA MOS

Undeva s-a strecurat o greseala si doi mosi au primit adrsa mea. Drept pentru care am primit doua cadouri, unul de la Irina si unul de la Mihaela. N-am putut scrie despre al doilea pachet pana acum ca sa nu dezvalui modificarile survenite in lista mosilor dar, cum joculetul s-a terminat, iata impresiile:

Nu mai stiu cand a sosit avizul, dar a urmat aceeasi poveste cu sms-ul catre Catalin si cu pachetul adus apoi cu asteptatul pana s-a trezit David. Intr-un final am putut deschide cadoul. In pachetul mare erau doua pachete mai mici si un plic cu o felicitare frumoasa si un desen si mai frumos, realizat de spiridusul mosului. In pachetelele mici se ascundeau un puzzle din lemn, cu butoane si un joc de constructii cu cuburi din lemn. Mihaela, pot zice ca primul lucru pe care-l face David dimineata e sa mearga la puzzle si sa scoata ursuletii de la locul lor (inca n-a invatat sa-i si puna la loc). Dupa aceea isi vede de treburile obisnuite. Multumim foarte mult pentru cadou.









Acum, avand in vedere ca am primit doua cadouri, in mod normal un participant la joculet ar fi ramas descoperit, asa ca m-am substituit eu mosului sau si am trimis un pachetel la doi copii frumosi foc, pe a caror mama o cheama tot Madi (de la nume a pornit toata incurcatura). A trecut deja o saptamana de cand am trimis pachetul, sper sa fi ajuns cu bine la destinatie.

Impresiile despre joc, pentru mine, nu pot fi decat bune. L-am jucat cu acelasi entuziasm cu care il jucam in adolescenta. Am inceput sa urmaresc bloguri noi, am cunoscut mamici si copii deosebiti.

Astept joculetul cu iepurasul de Paste

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ma bucur mult ca lui David ii plac joculetzele...pentru mine a fost o provocare sa cumpar pentru un baietel ;). La fetite ma pricep dar la baietei...mai putin. A fost o placere deosebita sa caut si sa aleg ceva sa se potriveasca. Sunt pentru copilasi de peste 18 luni, sunt sigura ca peste o vreme David le va putea juca si singurel. Sa le folositi sanatosi si cu placere.

Va pup si va imbratisez cu drag!

Sarbatori Fericite!

Anonim spunea...

Frumos! Ma bucur ca s-a terminat totul cu bine ... cu Mosii astia incurcareti. Sarbatori fericite!!

Anonim spunea...

frumos...clipe in familie de neuitat

ILANA ANDREEA spunea...

Eu cred ca David a fost cel mai cuminte copil din blogosfera si Mosu' i-a recunoscut meritele, de unde si cele doua cadouri :D
Sa va bucurati de Sarbatori!

Unknown spunea...

Un Craciun binecuvantat si un an nou plin de pace, sanatate si dragoste alaturi de toti cei dragi! :)))