Una dintre problemele mele a fost întotdeauna alegerea șamponului. Am încercat și mai scumpe și mai ieftine, și mai naturale și mai chimice. Unele mi-au priit un timp, altele nu, unele mi-au pleoștit și îngrășat părul de trebuia să-l spăl la 2 zile, altele mi l-au uscat de îmi statea bietul de el în toate părțile, fără să-l pot aranja în vreun fel.
De fiecare dată când trebuia să cumpăr șampon, intram în criză. De care să-mi iau? Pe ce să mai dau banii? Sigur, în ultimul timp mă feresc de produsele din comerț din cauză de parabeni și alte alea. Din cele naturale, de pe situri specializate, am încercat într-un timp, dar probabil le-am luat pe cele nepotrivite, ca părul meu s-a revoltat. Of, grea alegere! Nu mai vorbesc de balsamuri, măști sau alte tratamente, că mă apucă iar groaza.
Asta până acum vreo 2 luni când, datorită Ioanei și unui link pus de ea într-o doară pe un forum, am scăpat de căutări.
Tehnica e simplă: într-o sticlă goală de șampon (cam 250ml), pun o lingură rasă de bicarbonat de sodiu. Umplu sticla cu apă caldă si agit bine să se dizolve bicarbonatul. Umezesc părul bine apoi torn câte puțin din sticla cu solutția de bicarbonat, masând scalpul, până se termină soluția. Las câteva minute, apoi clătesc, iar în loc de balsam, în ultima apă de clătit pun un pic de oțet de mere. Și gata. Părul e curat. Înainte de a-l usca, îl las câteva minute să se zvânte în prosop. Am descoperit că-i mai ușor de aranjat după.
.
Nu mă credeți? Iată o poză cu părul proaspăt spălat, doar puțin aranjat cu peria rotativă
E drept, la început a avut o mică perioadă de tranziție. După primele 2-3 spălări, avea o textură ciudată, dar asta până am reușit să reglez cantitățile de bicarbonat și oțet astfel încât să-i priască (din exces de zel puneam prea mult din ambele).
Câteodată mă plictisesc să tot prepar soluția și mă spăl la repezeală cu ce șampon găsesc în casă. Presimt, însă, că se va întâmpla tot mai rar. :)
'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak
"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)
"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor." (Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)
Un comentariu:
Super buna ideea!
Sa ai o saptamana frumoasa ca si tine ! :)
Trimiteți un comentariu