Din bucatele lui eu am mai gustat și cu alte ocazii. Unele mi-au plăcut, altele nu, dar întotdeauna mi-a plăcut pasiunea cu care gătește și îndrăzneala lui în a combina ingredientele.
Așa că abia așteptam testarea asta, pentru care Samuel s-a prezentat la ușa noastră cu un coș plin de pachețele frumos împachetate. Ne-a împărțit câteva pachețele și ne-a explicat ce își dorește să afle de la noi (gen prea multe sau prea puține condimente, textura pâinii – „biscuit” cui îi spune el – etc). A ținut neapărat să vadă reacția lui David (pentru că cei din generația lui îi vor fi clienții de bază în următorii 15-20 ani), apoi a plecat spre alți prieteni care așteptau testarea.
Am
testat 3 variante de Carolina Breakfast:
1.
Simplu, doar cu o chiftea din
carne (Samuel îi spune cârnați de Carolina, dar nu cred ca denumirea e
potrivită, deoarece nici forma nici textura nu e aceeași cu ce știu eu despre
cârnați)2. Cu brânză și carne
3. Cu ou, brânză și carne
Recunosc
că nu mă pricep deloc să comentez mâncărurile, dar încerc să vă spun părerea
mea în speranța că, dacă vedeți pe stradă o mașină frumos colorată cu înscrisul
CALIFORNIA FUSION, să încercați măcar unul dintre preparatele lui Samuel.
Primul
impact, atunci când îți sunt prezentate pachețelele, este mărimea porției.
Fiecare pachețel e cam cât podul palmei mele. Mic, mic, dincolo era mai mare, ar
spune unii gândindu-se la sandwich-urile din comerț, mari cât o zi de post și sățioase
tot cam pe atât.
După
ce treci de prima impresie, gândindu-te că, totuși, e o porție acceptabilă
pentru un mic dejun, poți deschide pachețelul, să examinezi conținutul.
Să încep
cu chifla.
Chifla
lui Samuel e ceva deosebit. Am mâncat destule sandwich-uri de prin magazine la
vremea mea, ca să știu că, de obicei, pâinea e o chestie elastică, uneori cu
gust, alteori fără, uneori mai consistentă, alteori pufoasă de o termini din 2 îmbucături.
Ei,
nu. Nu vă imaginați așa ceva.
În
primul rând, trebuie menționat de la bun început că, deși aspectul e
asemănător, Carolina Breakfast nu e
un sandwich. Este un mic dejun realizat
într-o formă ușor de împachetat și de luat în geanta de serviciu, școală etc.
Chifla
făcută de Samuel pentru Carolina Breakfast
aduce mai mult cu un biscuite (de unde și denumirea dată de el). Este crocantă,
un pic sfărâmicioasă, ca o tartă din aluat franțuzesc.
Și e
gustoasă. Nu m-aș supăra dacă ar prepara-o și separat de alte ingrediente. Nu
știu ce pune în ea, dar e mai gustoasă decât multe dintre specialitățile de
pâine din comerț (Nu mă îndoiesc că e datorită faptului că e făcută în casă)
Chifteaua
din ceafă de porc nu e în nici un caz cârnați, așa cum o denumește Samuel. Cel
puțin nu seamănă cu nici un tip de cârnați din care am mâncat până acum. E
fragedă, fără sgârciuri, după părerea mea destul de condimentată, dar i-ar mai
trebui puțină sare. Acum… depinde și de
gusturi. Altora s-ar putea să li se pară îndeajuns de sărată, dar eu cred că un
praf de sare în plus n-ar strica.
Și e
destul de consistentă. Se simte gustul și textura cărnii, iar în combinație cu chifla
e un deliciu.
Combinația
cu ou și brânză (o brânză portocalie, a cărei denumire n-am reținut-o) i-a
plăcut mult lui David, care a mâncat nu mai puțin de 3 porții. Promițător, nu?
Acum…
deși porțiile par mici, sunt destul de consistente pentru a te sătura. Dacă le
mai adaugi și un pahar de iaurt sau o cană de ceai, nu-ți mai trebuie nimic
altceva până la următoarea masă. Desigur, asta nu e valabil pentru cei care
sunt obișnuiți să înghită porții din acestea din 2 îmbucături, fără să acorde
prea multă atenție la ce mănâncă.
Nu. Carolina Breakfast nu se mănâncă din
două îmbucături, ci se savurează simțind cum se îmbină gusturile și texturile.
Și dacă, totuși, nu te-ai săturat, mai poți comanda o porție. Dar nu recomand
asta celor care țin la siluetă, deoarece o porție de Carolina Breakfast are undeva între 400-500 calorii.
Cam
atât despre prima testare. Le aștept pe următoarele și-i doresc lui Samuel și
familiei lui mult noroc pe drumul cel nou pe care pornesc.
2 comentarii:
Fain, sa ii dorim sa aiba un restaurant de succes!
Multumim frumos, ii transmit.
Trimiteți un comentariu