'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


vineri, 30 aprilie 2010

LOCURI DE JOACA IN CIMPULUNG MOLDOVENESC - PARCUL DE LA SPITAL

A venit vremea calda, deci diminetile si dupa-amiezile le petrecem afara. Automat, a inceput vanatoarea de locuri de joaca. Le-am gasit. Nu multe, dar proaspat renovate si pline de copilasi.

Cel mai aproape de casa noastra (cam la 1 km) e locul de joaca de la spital. Nu e mare, dar are de toate: un centru de activitati cu mai multe jocuri, balansoare, scranciobe, banci. Pe jos este pietris, prilej de mare bucurie pe David care e pur si simplu fascinat de pietre.
Ne place mult. Copiii de toate varstele se joaca frumos, cei mai mici ii urmaresc curiosi pe cei mari, cei mari se implica uneori in jocurile celor mici, facandu-i sa rada. Atmosfera e relaxata si vesela, asa cum trebuie sa fie la un loc de joaca.

Singurul punct negativ e faptul ca locul de joaca e asezat chiar langa niste tomberoane. In consecinta, gasesti pe jos toate minunatiile, de la hartii, la pungi si sticle. David a trecut de faza cand punea mana pe orice si baga in gura dar chiar si asa ma trezesc uneori ca trebuie sa adun cine stie ce gunoaie care-i atrag atentia.

N-are rost sa spun mai multe. Fotografiile sunt destul de graitoare. Enjoy!









LE: mai e un punct negativ: locul de joaca e chiar langa strada. Chiar daca nu-i strada principala, trebuie mare, mare atentie la masini

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce superb e David! A crescut si s-a facut ditamai galiganul. David, sa te bucuri de locul tau de joaca ;O) Pupici, ®

brishtara spunea...

chiar ca e fain locul. Si observ ca ai si un moc ajutor pe langa tine. Atat de mult conteaza, nu?

Iar de D constat cu stupoare ca iti seamana pe zi ce trece tot mai mult.

Pupici :)

ana spunea...

foarte frumos spatiul vostru de joaca! Pupam Davidutzu! Ce frumos si mare sa facut!!!

Catalin spunea...

draga mea, la ce mizerie pe jos nici nu vreau sa fac comparatie cu alte locuri. pacat ca sunt atatia copii in zona aia si tomberoanele strica piesajul.apropo trebuia sa le faci o poza.va iubesc!