'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 17 aprilie 2010

PURE TOUCH



Sunt una dintre acele femei care se machiaza rar, la cate o ocazie sau in perioadele high. Nu am inteles niciodata principiul “nu ies nici pana la colt fara machiaj”. Singurul care nu lipseste cand ies din casa, e rujul (am fost mereu complexata de buzele mele fara culoare). De multe ori nu tolerez fardurile (probabil pentru ca mereu am avut farduri no name) iar cunostintele mele in materie de beauty sunt minime.

M-am bucurat, insa, cand am castigat premiul de la Pure Touch. (la concursul de pe Ziarul copiilor) Imi pusesem de mult in gand sa fac o selectie drastica a fardurilor pe care le aveam, sa arunc tot ce e expirat, sa trec pe la un magazin de cosmetice, sa testez un fond de ten, in fine, sa fac o schimbare. Dar stiti vorba aia cu lenea. Era mai comod sa-mi dau buzele cu un ruj, sa-mi pun ochelarii la ochi si gata. Daca tot port ochelari, ce rost mai au fardurile, nu?

Ei bine, incetul cu incetul, treaba se schimba. Dupa zile intregi de rasfoit paginile sitului Pure Touch si in urma schimbului de mailuri cu consultantul lor, m-am hotarat si am facut comanda. Am oscilat intre un kit (cu mai multe produse dar cu gramaj mai mic) si cutiutele cu gramaj mai mare. Pana la urma am zis ca n-are rost sa ma amagesc. Cu sau fara schimbare, nu voi folosi fardurile zilnic, asa ca pana si cutiutele mici imi vor ajunge muuult timp de acum incolo.

Asa ca m-am oprit la un Kit First Time 5 Basic cu urmatoarele:
- pensula kabuki – de care m-am indragostit instant. E atat de moale, o adevarata placere s-o folosesti.
- fond de ten Biscuit – e primul fond de ten pe care-l incerc si imi place tare mult. Se intinde usor si nu-mi simt fata incarcata
- blush Bloom Rose – din care trebuie folosit putin de tot. Am ras de m-am prapadit prima data, cand am luat pe pensula cat foloseam de obicei din alte farduri si m-am trezit cu obrajii grena.
- fard de pleoape Mangosteen – ma asteptam sa aiba alta nuanta. E un pic mai inchis decat ce imi place sa folosesc de obicei, dar imi place mult cum se intinde pe pleoapa. Da machiajului un aspect catifelat si elegant.
- fard de pleoape Green Silence – asta e un pic mai deschis decat m-as fi asteptat. Ce vreti, nu-mi dau seama din imagini ce-mi doresc de fapt. O sa mearga bine, insa, la vara, cu rochita mea verde brotac, cu imprimeu cu margarete :)
Separat de kit, am mai comandat
- fard de pleoape Fozen mauve- pe care l-am daruit surioarei mele Oana, care zice ca-i place mult (sincer, cand am vazut cutiuta, am regretat un pic ca nu l-am comandat pentru mine)
- veil Diamond glow – din care, la fel ca la blush, nu trebuie folosit prea mult. Prima data cand l-am testat m-am trezit cu fata alba si lucioasa de parca eram un beculet in bradul de Craciun :).

Ce imi place mult, e ca e nevoie de o cantitate mica de fard pentru a obtine un machiaj frumos. Stau prost la capitolul pensule (fardurile minerale nu se aplica cu buretei), asa ca deja incropesc o comanda in care sa cuprind si o pensula pentru fardurile de ochi.


Am stat mult pe ganduri daca sa pun poze cu before and after. Nu reusesc nicicum sa ies in poze asa cum ma vad in oglinda. Pun totusi 2 poze, cu mentiunea ca in realitate rezultatul e mult mai frumos.


before


after


10 comentarii:

Anonim spunea...

Da, stiu ca il vroiai tu :p dar il poti folosi cand ne intalnim :D
Sun incantata de fardul pe care l-am primit cadou, imi place ca are mult sclipici si tine pe pleoape.
Sa le stapanesti sanatoasa, Madi meu >:D<

gratioasa spunea...

fain
apropo, cunosc cerceii (de undeva) :)

gratioasa spunea...

ps. auzi, cica asta-i "before" la tine; pai tu vrei sa ne faci sa credem ca te-ai nascut cu ruj pe buze?? :)))

madi spunea...

:))
Ha ha, Gratiela, pozele vizau doar fardurile, asa ca mi-am permis sa trisez.

Mi-e dor de voi. Tot vreau sa te mai intreb de bine si nu mai apuc.

Unknown spunea...

Buna
Numele meu este Adela si sunt noua pe aici. Am descoperit din intamplare blogul tau si postul despre produsele de machiaj Poure Touch.

Eram curioasa cum a fost experienta ta cu cei de la Pure Touch, pentru ca in urma cu cateva saptamani am facut si eu o comanda la ei, tot un Kit First Time Basic am comandat, iar cand am primit coletul, acesta mi-a fost livrat fara factura fiscala, ci doar cu factura proforma, cea de pe site. Iar eticheta cu lista de ingrediente lipsea cu desavarsire :(

E pacat ca ne dorim sa folosim produse cat mai naturale, cu cat mai putine chimicale in ele, iar unii transforma lucrul asta intr-o afacere, care nici macar nu este corecta.

As fi curioasa daca si experienta ta a fost asemanatoare, sau doar eu am avut ghinion.

Iti mulrumesc pentru raspuns, Adela

madi spunea...

adela, dar ai vorbit cu ei? Ce ti-au raspuns?
La mine n-a fost cazul de factura, ca a fost un premiu, Nu mai stiu ce continea pachetul in afara de produse. Am aruncat toate hartiile.
Eu zic sa le ceri lamuriri direct lor.

Dahnah spunea...

daca zici ca nu te machiezi prea mult (nici eu acum de cand cu bb), citeam un pont: sprancenele si obrajii trebuie "aranjati", ochii la final. tu daca dai si un ruj rapid te-ai scos :)
fain blogul, acum il cercetez mai bine.

Unknown spunea...

Buna Madi, din pacate nu i-am mai contactat. Am fost extrem de dezamagita de modul in care "s-au prezentat". Iti multumesc pentru raspuns, Adela

Lavinia Biberi: EDUKID.ro spunea...

Buna Madi! Arati bine oricum :) Atitudinea conteaza si iubirea sufleteasca.

...si totusi asa suntem noi femeile: putin luciu, putin fard, cate putin din fiecare :)

W-end linistit iti urez!

LIA spunea...

Mersi mult ADELA, pt. ca datorita tie nu am facut marea prostia de a achizitiona de la pure touch si , ma refer la faptul ca ai mentionat ca nu sunt trecute ingredientele. Sti care este realitatea: ei le primesc in recipiente mari si le ambaleaza in cutiute aici in Romania, iar ingredientele, cu dumnezeu inainte, adica ce scriu ei. Produsele nu prezinta o garantie sigura ca sunt minerale 100%. Asa ca aviz si celorlalte cumparatoare. Mai e o firma care la fel comercializeaza asemenea produse: www. bebearicel.ro. Mersi incaodata.