'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 17 august 2013

PROIECTUL NOSTRU DE VARĂ - PÂRÂUL MESTEACĂN (3)

Ziua de azi a fost o adevărată surpriză. Am mers la izvor cu Geanina și Samuel și copiii lor, Luca și Sara, dar n-am avut chef să curăț nimic. Pur și simplu n-aveam starea necesară.

Asta până când Samuel a propus să aprindem una dintre grămezile de crengi. Nu vă spun ce entuziasm ne-a cuprins pe toți. Am ars tot ce s-a putut, de la crengi la gunoaie. Copiilor le-a plăcut mult focul și au ajutat și ei cât au putut.

La plecare, am stins focul ce mai rămăsese, cu multă apă. Data viitoare musai sa luăm o greblă să strângem rumegusul și crengile mici pe care nu le putem lua cu mâna.


Menționez că unul dintre domnii care veniseră să ia apă, în timp ce noi lucram, ne-a spus cu repros că dacă ne prinde pădurarul, ne dă amendă că facem foc acolo (deși era destul de departe de primii copaci din pădure - nu am numărat cu exactitate, dar cred că ne-am încadrat în distanța legală).
Mulțumim pentru grija pe care o aveți pentru soarta noastră. Amenda cred că ar trebui dată celor de la exploatarea lemnului,care au lăsat zona într-un hal de nedescris.

A, dacă mergeți la izvor și vedeți în apă vreo 3 bucăți de buștean, să știți că noi i-am dat acolo, ca să-i stingem, pentru că n-am reușit să stăm în zonă până să ardă de tot. Îi scoatem data viitoare și-i lăsăm la uscat, ca să-i ardem cu altă ocazie.

2 comentarii:

Gianina spunea...

Pai data viitoare sa vina padurarul sa curete,asa sa-i spui lui nenea...ca la vorbe toti se petrec dar sa faca careva ceva(cata cacofonia)...

Anonim spunea...

In mod normal oamenii din zona nu pot fi opriti sa ecologizeze arealul unde traiesc, daca autoritatile nu o fac. Ar fi o prostie ca tu,cel care o fac ca voluntar si o faci bine sa fi tras la raspundere. Ar trebui ca padurarul sa fie urechiat ca nu ii pune pe grasanii care exploateaza sa curete.