'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


miercuri, 13 august 2014

O CAPTAIN! MY CAPTAIN!


 
El a fost unul dintre cei de la care am învățat să fiu optimistă, copilăroasă, jucăușă.

Replici din filmele lui mi-au jucat mereu în minte, asociate cu diferite evenimente din viața mea.

O Captain! My Captain!” îmi suna în urechi mult după ce am văzut Dead Poets Society, în timpul primei studenții.

Nici nu mai știu de câte ori am văzut Hook, Flubber, Mrs Doubtfire.

Am savurat călătoria lui fantastică pentru a-și salva iubirea, în What Dreams May Come.
Mi-l amintesc în documentarul despre delfini de pe Discovery Channel

L-am admirat în Patch Adams, cu modul lui nonconformist de a aborda medicina, la fel cum admiram în alte filme abordări nonconformiste ale învățământului.

Omul bicentenar și dorința lui arzătoare de a deveni om...

Man of the Year din care am învățat că și de ce nici unul din cei ajunși sus de tot nu-și pot ține mare parte din promisiunile făcute în timpul campaniei electorale.

Preferatul meu, de departe, a fost Jack. M-a impresionat mult ideea îmbătrânirii premature și păstrarea sufletului de copil indiferent de vârsta pe care o ai sau o arăți. Jack a fost unul dintre rolurile lui care mi-au rămas lipite iremediabil de suflet.

Odihnește-te în pace, domnule Robin Williams!
Și datorită dumitale râd și sunt veselă și mă copilăresc spre scandalizarea celor care consideră că ar trebui să mă comport ca o “doamnă” la cei 35 de ani pe care-i duc în spate. Și de la dumneata am învățat că durerile sunt mai suportabile când îți aduni puterile și reușești să zâmbești, că viața e plină de miracole, că doar de noi depinde dacă vrem să vedem și să ne bucurăm de aceste miracole sau preferăm să le trecem cu vederea.

You are one of the shining stars I wish upon.

2 comentarii:

Doriana spunea...

Ai vazut "O iubire fara sfarsit" cu Robin Williams? Mie mi-a placut foarte mult

madi spunea...

Titlul in engleza e What Dreams May Come. L-am mentionat in postare. Mi-a placut foarte mult.