'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


joi, 25 iunie 2009

LA DRUM CU BEBELUSUL


Babydex ne da sugestii extrem de binevenite referitoare la activitatile care se pot face in masina, la drum mai lung sau mai scurt, atunci cand ai un pici curios si nerabdator pe bancheta din spate.
Mi le-am notat si urmeaza sa le aplic de indata ce David va implini varsta cand le va intelege.
As face insa o completare, din experienta personala, referitoare la copiii sub 1 an (pentru care nu s-au mentionat activitati).
David are momente cand sta extrem de linistit in scaunelul lui si se joaca cu diverse jucarii. Dar se plictiseste repede, asa ca un drum de 2-3 ore este o adevarata aventura in cautarea unor activitati captivante pentru un bebe de aproape 8 luni.
Iata ce facem noi:
1. clasicul cucu-bau nu da gres niciodata. Am o paturica la indemana si ma ascund si apar din spatele ei, iar David e tare incantat
2. punga cu surprize – iau o punga cu diverse jucarii sau alte obiecte si impreuna le scoatem pe rand, le cercetam etc
3. Batem palmele – pe David il amuza teribil sa ma joc cu palmele lui. Inca nu isi coordoneaza miscarile cu ale mele, dar imi asteapta atingerile si rade.
4. "poftim" - "da-mi" – e unul din jocurile lui preferate: iau un obiect si i-l intind spunand “poftim”. Il apuca delicat si cu un zambet mare pe fata, de parca i-as da cine stie ce comoara. Il las sa-l cerceteze apoi ii spun “da-mi jucaria!” Inca nu stie sa dea, insa rade si uneori arunca obiectul respectiv. Repetam pana se plictiseste.
5. luam la rand toate poeziile si cantecele pe care le stim, am chiar si un caietel la indemana, in caz de lipsa de inspiratie. Ii place cand imit diferite voci.
Majoritatea jocurilor le stiu de pe activitaticopii.ro
Mai aveti idei? Lasati-le aici si va pricopsiti si cu o participare la concurs
Articol participant la concursul Babydex

2 comentarii:

Ralu' spunea...

Hehe, la noi, la varsta aia, au functionat teribil de bine cablurile. De orice fel, preferabil totusi incarcatoare de telefon sau cablul de la GPS. I le lasam la indemana si nu mai aveam nici o treaba o buna bucata de vreme :)Partea mai putin buna era ca au sfarsit cam rontaite :)

madi spunea...

Nu m-am gandit la asta, desi, avand in vedere ca sunt printre "jucariile" lui preferate in casa, ar fi normal sa-l tina ocupat si in masina.