'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


joi, 18 iunie 2009

N-AM TIMP

"N-am timp, n-am timp"
Ma simt ca iepurasul din Alice, vesnic pe fuga.
De cateva zile David doarme o singura data pe zi, in restul timpului fiind intr-o miscare continua, vesnic in cautare de noi pozne. Vorbeste si striga toata ziua, a facut pete rosii in genunchi de atata umblatura, mi-a facut ordine in toate rafturile de jos iar acum incepe sa se ridice la cele de sus.
A picat planul de a citi cap-coada blogurile mamicilor. Abia daca reusesc sa tin pasul cu noile postari.
Dar e frumos, stiti bine :)

Un comentariu:

Gratiela spunea...

aaa, asa am un deja vu... :) :) :)