'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 6 februarie 2010

INCEPUTUL - FEBRUARIE 2008

In prima saptamana a lunii februarie 2008, il concepeam pe David, copilul dorit de cand ma stiu si pe care l-am iubit cu mult inainte de a lua fiinta. Poate nu intamplator, in prima saptamana din luna februarie a anului 2010, Ziarul copiilor organizeaza un concurs cu tema "Cum ai aflat ca vei deveni mama".

In loc de povestiri, redau mai jos doua fragmente din jurnalul pe care il incepusem pe vremea aceea pentru David. Ele exprima cel mai bine ce am simtit la aflarea vestii.


FEBRUARIE 2008


Sunt din ce in ce mai convinsa ca ai venit, ca esti in burtica mea si ai inceput sa cresti. Parca nu-mi vine sa cred ca minunea s-a produs deja, ca esti atat de aproape. Dimineata cand ma trezesc imi mangai burta si sunt foarte emotionata cand ma gandesc ca in curand va creste din ce in ce mai mult si ca in doar cateva luni voi putea simti cum te joci, cum faci tumbe, cum sughiti.

Incepem impreuna o calatorie minunata. Imi pare rau doar ca am racit chiar acum, cand ai venit tu. Dar sunt sigura ca esti bine protejat in casuta ta si stranuturile mele nu-ti fac rau. Promit sa ma insanatosesc repede.

******

Gata, totul este real, testul de sarcina este pozitiv, faci parte oficial din viata noastra. Sunt foarte fericita. Inca nu te simt (vor mai trece vreo 4 luni) dar faptul ca stiu ca ai venit ma face sa ma simt in al noualea cer. Sunt atat de bucuroasa ca uneori ma trezesc zambind aiurea pe strada.

Toata familia se bucura. Bunica Mariana si matusa Lili ti-au transmis sa cresti mare si sanatos, matusa Oana este peste masura de fericita ca va avea un nepotel si, impreuna cu matusa Raluca, a hotarat sa iti cumpere cat mai multe hainute si sa ne scape pe noi de cheltuieli :)

Si bunicii Coca si Mihai sunt foarte fericiti si abia asteapta sa aiba un nepotel cu care sa se joace si pe care sa-l invete multe lucruri frumoase.

Cat despre tati, ce sa zic? A realizat ca acum incepe cea mai importanta perioada din viata noastra si abia asteapta sa te vada pe monitorul ecografului si sa te simta si sa-ti vorbeasca. Bucuria noastra este de nedescris si vom face tot ce ne sta in putinta sa te dezvolti sanatos, sa cresti in cele mai bune conditii si sa vii pe lume fara probleme.

Te iubim mult, copilasul nostru!


3 comentarii:

Anonim spunea...

oana il iubeste pe David mic >:D< de dinainte sa afle de existenta lui. Nu voi uita niciodata cum am primit vestea :D and..era pe 26 februarie ;;) .
Deabia astept sa va revad >:D<

brishtara spunea...

Pe 26 februarie am aflat si eu de Lucas. Era ziua de nastere a unui drag prieten care murise in urma cu jumatate de an.

Lucas a venit ca o binecuvantare, desi eram speriata si am inceput sa plang in hohote a fost un dar de la Dzeu :X

cristina spunea...

Ma bucur ca mamicile se bucura. Nu cred ca o sa fie un februarie si pentru mine dar in viata mea exista Bianca si sunt nespus de fericita.