'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 26 decembrie 2010

32

De ceva timp nu reusesc sa-mi amintesc ce varsta am. Trebuie mereu sa fac calcule.
Anul curent, minus anul nasterii .... azi rezultatul a fost 32.
Mi se pare cumva ireal. Cand eram mica, socoteam ca un om trecut de 30 de ani e un om care nu mai are multe de asteptat de la viata. Anii plini s-au cam terminat, deci se indreapta cu pasi repezi spre batranetea arida.
Ma uit azi la mine si ma vad la inceput de drum, la inceput de drumuri, fara nici o idee despre cum vor fi anii ce vor urma.
Si ma simt impacata. Nu, nu-s inca atat de batrana cum credeam candva ca voi fi la 32 de ani. Anii cu adevarat plini abia de acum urmeaza.
Ii multumesc lui Dumnezeu ca ne poarta prin ani sanatosi, sau cel mult cu probleme minore de sanatate. Restul le aranjam noi pe masura ce apar

11 comentarii:

Rox spunea...

La multi ani, draga Madi!

Ralu' spunea...

La multi ani frumosi si plini! (n-as fi zis niciodata ca esti mai mare decat mine, ma gandeam ca ai asa, vreo 25!).

Loredana spunea...

la multi si fericiti ani!

Stefana spunea...

Madi, poate o sa rizi insa exact acelasi lucru il gindeam eu pina asta vara. S-a intimplat insa ceva si am inteles ca de fapt sunt foarte tinara si cu tot viitorul in fata. Acum citeva zile am implinit 34 de ani si am senzatia ca viata adevarata abia acum incepe. Ma amuza ca nu-s singura care mi-am schimbat atitudinea fata de propria virsta.

Iti doresc multa sanatate, adaptare/integrare usoara si te felicit din suflet pentru cureajul de a iti urma drumul. La multi ani fericiti si sanatosi!

Stefana spunea...

"curajul", a nu se intelege ca nu stiu sa scriu corect romaneste :)

povesteadarieinicole spunea...

LA MULTI ANI!Multa sanatate , liniste si bucurii!Ai zis bine ...restul sunt detalii ;)!Numai bine!

povesteadarieinicole spunea...

Detalii marunte ;).

ralus spunea...

La multi ani! Credeam ca-s singura care, fara retard, nu stie direct cati ani are! Sa-ti fie de acum inainte toti anii frumosi si luminosi!

Luthelo spunea...

Poate ai 32 dar zambesti si arati ca una de 23:)

Te imbratiseaza Lore:*

Anonim spunea...

La Multi Ani fericiti si sanatosi, acum la inceput de an iti doresc numai bine si multa putere sa treci peste anumite "detalii".

ela spunea...

Ma bucur ca nu sunt singura care calculeaza vârsta. A venit 2011 și voi face 33 de ani. Nu simt ca sunt ai mei. Ma simt de 19 ani. Oare asa va fi si la 60 de ani?