'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


vineri, 11 mai 2012

FÂNTÂNA

În oraș este un magazin care are în vitrină fântâni din acelea care, dacă le pui în priză, se activează și fac să curgă apa dintr-un ulcior în altul sau pe o moara de apă. David e fascinat de ele și de fiecare dată când ne nimerim pe aproape, petrecem minute bune urmărindu-le.

Mi-a spus de câteva ori să-i fac, motiv pentru care rotițele au început să mi se învârtă și sa caut variante cât mai ușor de realizat.

Ideea mea era sa fac ceva cu niște tuburi de plastic pe care să le tai deasupra și să le prind de o bucată de lemn. Problema era ca n-aveam la îndemână tuburi și n-aș fi dat bani pe ele atâta timp cât nu știam dacă ideea mea avea să funcționeze sau nu.

Azi, însă, fiind cald afară, iar David cerând să se joace cu apa, am decis să înlocuiesc tuburile cu sticle de plastic. Din astea nu duceam lipsa :).

Am avut nevoie de 1 scândură, cuie și ciocan, 3 sticle de 2 l (merg și mai mici) și una de 5 l pentru bază, ca să se adune apa în ea și să poată fi refolosită, în felul ăsta nefăcând chiar așa mare risipă de apă.

Nu vă mai povestesc ce a urmat. Vă dați seama singuri din poze:)Menționez că au mai venit doi prieteni micuți care s-au jucat cu fântâna noastră și le-a plăcut la nebunie.

Dacă vreți să încercați ceva acasă, încercați să puneți sub sticla mare o altă bucată de scândură care să o susțină. Din cauza greutății și fiind tăiată deasupra, se cam lasă.

Niciun comentariu: