'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 28 iulie 2012

CEA MAI FRUMOASĂ DECLARAȚIE :)

Ieri am fost cu David  într-o vizită la o mămică și un băiețel de 5 ani. Am plecat de acasă cu gândul că stăm vreo două ore cât se joacă băieții, apoi ne întoarcem acasă.

Ha! Știți vorba cu socoteala de acasă, așa-i? Cam așa a fost și la noi. Copiii s-au jucat ba în curte, ba în casă, noi ne-am întins la vorbă, am acceptat invitația băieților de a mă bălăci cu picioarele în apa pe care o vărsaseră pe jos, ne-am întins iar la vorbă și, când ne-am uitat la ceas trecuseră nu mai puțin de 5 ore. Când s-au scurs, zău că nu știu.

Am sugerat că e cazul să ne pregătim de plecare, la care prietenul nostru mititel a declarat ferm că nu ne lasă să plecăm, că vrea să se mai joace cu noi. Drept pentru care, am mai stat vreo 2 ore și am construit niște tuneluri pentru tren și niște bariere.
Nici atunci n-a vrut mititelul să ne lase să plecăm, dar i-am explicat că e deja târziu și că mai venim și altă dată.
- Mâine, a spus el.
- Mâine e sâmbătă, nu cred că putem veni
- A, mâine avem musafiri. Atunci duminică.
- Duminică mergem la biserică
- Păi când vă întoarceți de la biserică veniți la noi
L-am amânat, totuși, pentru că duminică avem alte planuri, dar a rămas că săptămâna viitoare mergem iar să ne jucăm cu el.

La un moment dat, văzând insistențele lui, i-am spus.
- Măi, Ștefan, dacă tu tot spui că vrei să mai venim pe la tine, înseamnă că îți place mult de noi, așa-i?
El m-a privit, mi-a zâmbit timid și a dat din cap că „DA”

Mulțumesc, Ștefan. Cu răspunsul tău mi-ai picurat în suflet lumină :)

Niciun comentariu: