'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 21 octombrie 2012

DESPRE FLORI ŞI PIŢIGOI

Ştim cânta la fel ca voi
Despre flori şi piţigoi
Cu vioara sau chitara
Iarna, vara, primăvara

Vrem să creştem să visăm, 
Împreună s-alergăm
Ne putem juca oricând
Dacă-i pace pe pământ

Toată viaţa m-au urmărit versurile astea.
Nu le-am mai auzit din copilărie şi nici nu am dat peste ele scrise pe undeva, dar mi-au rămas în suflet, la fel ca melodia Ciobănaşul aşa cum o cânta Ioan Luchian Mihalea împreună cu Minisong, la fel ca melodia cu "Hai să mergem la plimbare" pe care am tot căutat-o şi nici măcar nu-mi mai aminteam cine o cânta (azi am redescoperit-o, urmărind ultimul concert al grupului Song)
Un comentariu:

Florarie online spunea...

Felicitari pentru postari, sunt pline de invataminte.