'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


miercuri, 27 februarie 2013

COMPROMIS

În ultimii 4 ani, cd-urile cu muzica au fost imparțite în "muzica de-a mea" și  "muzica de-a lui David".
De aici, desigur, contradicții. Cand ma saturam de cutiuța muzicală & co, întotdeauna trebuia să duc muncă de lămurire cu David că vreau să ascult și eu măcar din când un cd de-al meu.

Nu mai avem problema asta. Zilele trecute am găsit, în sfârșit soluția. Am făcut (de ce nu mi-o fi trecut prin minte să fac mai devreme nu știu) cd-ul magic care ne place amândoura deopotrivă și la care nici unul dintre noi nu ripostează (ba chiar și lui tati îi place să-l asculte din când în când împreună cu noi)

CD-ul magic cuprinde selectii din coloana sonoră a desenelor animate Disney preferate.
Începe cu o selecție din Tangled (cea mai recentă dintre iubirile noastre animate), continuă cu Pisicile aristocrate (o iubire mai veche a lui David), apoi Alba ca zăpada (care-i place lui in mod deosebit), Pinocchio (pentru că-mi plac mie melodiile deși David nu se dă în vând după ele), 101 Dalmatieni (pentru că nu sunt alții ca Dalmațienii), Cenușăreasa (una dintre preferințele lui David) și Frumoasa și Bestia (pentru ca mie îmi place povestea, chiar dacă David nu e încântat pentru că îl sperie bestia).

Sunt vreo 30 de melodii pe care le ascultăm amândoi oricând și oriunde, fără să comentăm. Un compromis de care amândoi suntem mulțimiți :)2 comentarii:

Strumful spunea...

Fain, Iuliei nu-i pra place sa asculte muzica pentru copii, foarte rar. In schimb ,ma pun epe mine sa-i cant, desi nu e un talent al meu cantatul ma execut.

madi spunea...

David imi spune sa tac atunci cand ma apuc de cantat. Si pe bune ca am voce frumoasa