'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 16 iunie 2013

DA, AI VOIE! (4)

Da, ai voie să te așezi în fața calculatorului cu mâinile întinse și să-mi spui serios:
"Stop, nu mai ai voie la calculator! Nu ne-am mai jucat de mult iar acum vreau să mă joc cu tine!"

3 comentarii:

Strumful spunea...

o, incerc din rasputeri sa evit laptop-ul cand sunt cu Iulia, uneori nu reusesc, si imi tot propun macar o zi pe saptamana fara net, nici asta nu reusesc.

madi spunea...

Eu am o peraioada aglomerata. Am de lucru, am avut de facut referate, incep examenele, etc. David s-a jucat mult timp singur sau cu bunicii sau cu alti copii veniti in vizita.

Strumful spunea...

Eu am terminat examenele din viata mea, sper:)). Invatatul si studiatul nu o sa-l termin niciodata ca ....de, dar incerc sa nu fac asta de fata cu Iulia, astept sa se culce ea si apoi butonez.