'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


joi, 12 decembrie 2013

CE SĂ FIE?

 
 Ce să fie oare?
Un cort/pătuț pentru David.

Mai avem de lucru la el, trebuie să-l consolidăm, să-l desenăm, etc (am în plan și o surpriză cu steluțe, dacă găsesc ce îmi trebuie), însă pentru prima zi de lucru, suntem încântați. Și da, David a adormit acolo în seara asta.

2 comentarii:

Doriana Nestor spunea...

Datorita tuturor acestor jocuri, pun pariu ca atunci cand o sa creasca mare, David o sa aiba o gramada de aminitiri frumoase din copilarie :)

Doriana Nestor spunea...

Datorita tuturor acestor jocuri, pun pariu ca atunci cand o sa creasca mare, David o sa aiba o gramada de aminitiri frumoase din copilarie :)