'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


marți, 4 februarie 2014

AMINTIRI ȘI DORINȚE


Gata sesiunea, hai la un concurs.

Clubul magic ne invita la un nou concurs, unul frumos, cu amintiri și dorințe (bine, concursul e mai vechi, dar n-am avut timp de el din cauza examenelor)

Am avut astfel ocazia sa materializez o idee care-mi stătea pe creier de ceva timp dar n-am apucat s-o pun în practică.

Anul trecut am sortat niște poze pentru un colaj (mi-am propus sa fac asta in fiecare an, cu pozele cele mai frumoase). Unele dintre ele le-am pus intr-un calendar pe care l-am dăruit unora dintre prieteni. Dar noi am rămas fără colaj, așa că acest concurs mi-a dat ocazia să fac unul.

Am făcut astfel, împreună cu David, un calendar pe care l-am lipit pe ușa camerei iar pe el notăm zilele importante (cum ar fi ziua de mâine când ne propunem să plecăm la Piatra Neamț iar David abia așteaptă să-i vadă pe cei de acolo).

Ca suport am folosit niște coli pictate mai demult. Așa facem noi, pictăm în neștire, apoi ce nu e de pus la expoziție păstrăm să folosim în alte proiecte.

Pentru că pozele erau deschise la culoare, am ales niște coli pe care pictasem cu negru (inițial voiam să facem pe ele artificii colorate pe cerul nopții, dar o să pregătim alte foi pentru proiectul acela).
 
- David, ție ce ți-a plăcut cel mai mult din tot ce s-a întâmplat anul trecut?
- Când am fost la mare și m-am jucat cu prietenii mei de acolo
- Iar anul ăsta ce ți-ai dori tu mult să se întâmple?
- Să mai mergem la mare să mă joc în apă și să-mi cumperi o cutie mare de lego de ziua mea.
Cu marea nu garantez, dar cum ziua lui e abia în octombrie, sper să reușesc să-i îndeplinesc dorința cu lego.

Iată calendarul nostru:


 
Majoritatea pozelor sunt lucrări de-ale noastre. Altele sunt amintiri frumoase de familie sau momente petrecute impreuna cu prietenii.

Un comentariu:

AlinaS. spunea...

Ce frumos e calendarul vostru! Și ai mei adoră marea, iar eu mi-am pus în plan ca în fiecare an să mergem. Ei chiar au spus că renunță la jucărele, adică să le vândă pe cele care le au și să nu mai cumpăr doar ca să mergem :)).