'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


luni, 5 octombrie 2015

TE IUBESC

David are febră. Doarme.
Eu lucrez.
Mă ridic de la calculator și merg la el. Mă așez pe pat și îi pun mâna pe frunte să  vad dacă a scăzut febra.
E transpirat, febra parcă a mai cedat.
Deschide ochii. Mă vede. Întinde mâna spre mine. Mă aplec asupra lui.
Se ridică, somnoros. Îmi cuprinde gâtul cu brațele, mă imbratișează și mă pupă pe obraz.
- Te iubesc, îmi spune. Te iubesc.
Îmi cere să dau radio-ul mai tare, pentru că îi place melodia. Îmi povestește ceva despre un prieten.
Închide ochii și adoarme din nou.

Și eu te iubesc, minune dragă. 

3 comentarii:

Strumful spunea...

NU stiu cum esti tu, dar cand e Iulia bolnava eu sunt nebuna si panicoasa! Multa sanatate puiului de om!

madi spunea...

:) Eu ma panichez foarte rar. Il tratez de obicei cu gemoderivate si naturiste, il ingrijesc, daca se agraveaza merg la specialist, dar nu ma agit foarte tare, pentru ca stiu ca asta ii face si mai rau. E adevarat si ca foarte rar a fost bolnav incat sa ajungem la tratamente mai serioase.

Loredana spunea...

Sanatate multa! Sa se faca bine si sa fiti sanatosi si voiosi cu totii!