'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


miercuri, 25 noiembrie 2009

AJUTOR PENTRU BRISH SI LU

Printre mamicile dragi cunoscute pe forumuri se numara si Lore, mama devotata a doi copii superbi, Thea si Lucas.
De o luna, Lucas, care are aproximativ aceeasi varsta cu David, este tare bolnav. Febra, diaree, convulsii, doua internari, personal medical si conditii spitalicesti de care nimeni n-ar trebui sa aiba parte.
Preiau aici mesajul care circula pe forumuri pentru a-i ajuta. Orice suma le poate fi de folos.
Daca nu puteti ajuta financiar, opriti-va cateva clipe din ce faceti si rostiti o rugaciune pentru ei. Sau, daca sunteti din Alba si aveti drum in zona spitalului, opriti-va pe la ei si oferiti-i lui Lucas o jucarie. Din cate am inteles, nu are decat una.


Sunt convinsa ca toata lumea de pe acest forum o cunoaste pe Brishtara, mai ales cei care au avut nevoie de ajutor o cunosc, pentru ca ea a fost mereu printre primii de pe acest forum care s-au oferit sa ajute pe oricine a avut nevoie.
Acum din pacate este ea cea care are nevoie de ajutor deoarece: acum o luna Lucas a inceput sa faca febra din ce in ce mai mare si diaree puternica. La inceput s-a presupus ca este o raceala si l-au tratat homeopat timp de doua saptamani. In seara celei de a paisprezecea zi Lucas a facut un atac de convulsii febrile si au ajuns la spital la Sighisoara de urgenta. Acolo au stat o saptamana timp in care li s au dat niste diagnostice diferite gen otita sau angina si dupa administrarea obisnuitului antibiotic au fost trimisi acasa. Dupa o saptamana acasa febra nu a cedat, diareea a reaparut si ei au ajuns din nou la spital, de data aceasta in Alba. Unde sunt si la ora actuala fara un diagnostic clar. Doar ca i au gasit multe bacterii in sange si i-au schimbat antibioticul. In spital nu au nici un fel de medicament. Brishtara trebuie sa cumpere tot. Asistentele asteapta si ele obolul pentru orice. Pentru investigatii amanuntite iar le trebuie bani.
Data fiind situatia Brishtara vrea sa mearga cu Lucas la un spital din Timisoara la un medic cunoscut de la care spera niste raspunsuri. Insa nu mai au bani, nici macar de deplasare. Ultima luna i a epuizat financiar si psihic.

Eu rog pe oricine poate sa-l ajute pe Lucas sa o faca.
Orice suma este bine-venita.

Va multumim din suflet.


Banii se pot depune aici direct in contul Loredanei:
Loredana Fagadar
Banca BRD - Sucursala Orastie
RO65BRDE220SV40650752200

Niciun comentariu: