'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


joi, 10 decembrie 2009

CINE MA AJUTA LA TREBURI

7 comentarii:

Sabina Ulubeanu spunea...

vaaai, Doamne, e adorabil!!!

Mihaela spunea...

Ce dragutz...mi-am dus aminte de Danutz.....lua rufele din lighen si le ducea la uscator..doar "coiotzii mamii" ii ducea pe calorifer ...

Unknown spunea...

Harnicut, harnicut.:))))))))))))))
N-a ajuns inca la faza in care pune la spalat in...toaleta - pana afla ca nu acolo se spala hainele. Stiu eu un piticut care sia- fericit astfel parintii.:)))))))))))))))))

Lipo spunea...

Un bondarel adevarat :D

ralus spunea...

nu ai treaba! te ajuta feciorul de acum!

Rox spunea...

Ce pantaloni super are!Speciali, speciali?
Pupam micul gospodar!

madi spunea...

Degetica, da, e un scump. Zilnic face cate ceva de genul asta, de ne lasa muti de admiratie (ar trebui sa mentionez ca hainele abia le pusesem la uscat dar...ce mai conteaza?)
Mihaela, "coiotii" mei i-a aruncat cat colo (dupa cum se vede in filmulet). A avut treaba doar cu ai lui
Laura, la baie nu prea are acces ca e jos, la socri. Dar si in scurtele momente cand suntem acolo atractia principala e wc-ul si aruncatul diferitor chestii in el.
Lipo, trebuie sa-si poarte cu mandrie numele, nu?
Ralus, da, de acum treaba se face pe din doua :). Ce gasesc fain in toata treaba asta e ca a pornit de la el, nu i-am propus eu nimic de genul asta.
Rox, din pacate pe sub pantalonasii chinezesti tot ii dau chilotei. Momentan ne sunt de folos cand ramanem in pana de pantaloni normali :)
Catalin, ma voi uita pe situl tau si voi reveni cu un raspuns