'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


vineri, 22 ianuarie 2010

8 MINUTE DE ABDOMENE CU PAPUSILE MUPPETS

Nenea suna promitator, timpul e scurt, asa ca am zis ca nu-i bai daca imi acord 8 minute zilnic pentru gimnastica. In fond ce-s 8 minute? O clipita. Nici n-o sa-si dea seama David ce fac si ca ma ocup de mine, nu de el.

Zis si facut. Intins patura pe jos. Pozitionat laptopul pe birou astfel incat sa vad de pe podea

Impartit ecranul in doua: jumatate pentru David, jumatate pentru mine. Pornit filmuletul meu dar dat pe mut ca si asa se aude ca naiba (acum vad ca pe net se aude bine). Pornit filmuletul lui David si spor.

BASIC CRUNCH, pe muzica lui Ernie and the Honkers

.

Simple, le-am facut de multe ori inainte. Dar nu cu un copil catarat pe mine. Pentru ca David, de indata ce m-a vazut intinsa pe jos a inceput sa ma calareasca cu spor si sa traga cu subanteles de bluza. Bun. Dau pauza la nenea cu gimnastica, dau copilului ce vrea, il pun langa mine si-i explic ca am nevoie sa fac gimnastica. Intre timp Ernie a terminat de cantat, asa ca e randul lui Groover.


Done basic crunch. Toate bune si frumoase. Urmeaza:

OBLIQUE CRUNCH

David descopera pe jos clama pe care o aruncasem ca ma incomoda. Bineinteles ca vine si incearca sa mi-o puna in par. Eu fac abdomene, el ma piaptana cu dintii clamei.

A terminat si nenea, a terminat si Groover, terminat si eu.

TOS TOUCHES pe Nasty Dan al lui Johnny Cash


Lui David i se pare extrem de amuzant ca stau cu picioarele ridicate si topaie de zor si chitaie prinzandu-ma de picioare.

REVERSE CRUNCH

David s-a plictisit de picioare, acum vine in zona fetei. Ca de obicei, nasul e atractia principala. Ma prinde de el si asteapta sa scot sunetul de clacson, dupa care rade amuzat. Apoi imi arata ca si el are nas. Si urechi. Descopera si cerceii noi si-i studiaza cat termin exercitiile.

S-a terminat muzica, e randul lui Captain Vegetable


David s-a plictisit de mine. Se uita la John Leguizamo si la Elmo (preferatul lui) si reusesc sa fac dintr-un foc SIDE CRUNCH si PUSH THROUGHS

David se mai uita din cand in cand la mine, imi mai aduce clama, dar ii spun ca ma incomodeaza. Imi aduce o nuca dar ii spun ca n-am nevoie, asa ca o baga in gura s-o molfaie. Scot nuca din gura copilului si termin rapid si LEG PUSHES

Mai sunt 2 exercitii: ANTERNATING CURLS si CURL

Canta Martina McBride si Elmo


David s-a mai inmuiat. Se intinde pe burta langa mine, pe patura si inoata chitaind.

Gata

Nenea imi zice ca I did a great job

Indeed spun eu si inchid calculatorul

5 comentarii:

Anonim spunea...

Hahhahaaaa !!!

gratioasa spunea...

:) :) :)
foarte bune exercitiile, indeed
dar, pt eficienta, cred ca tre`sa le faci in 8 min, fara pauza, ca abdomenul sa fie contractat tot timpul asta. deci eu prefer sa "exersez" doar cand doarme copilul, nu de alta, dar numai asa simt si eu c-am facut o treaba buna pt mine. :)

Lipo spunea...

ha, de ce nu-mi apare comentariul facut ieri? Nu ca ar fi fost ceva inteligent :P Doar ma distra postarea :))

Mia spunea...

madi, la cat mai multe minutele cu exercitii!

Unknown spunea...

Cu bebe...nici o sansa sa fac ceva sport ca lumea. Cand doarme bebe, sunt prea ostenita sa ma mai apuc.:))) Hai la o leapsa la mine pe blog.