'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


miercuri, 13 ianuarie 2010

HAMBURGER SI PISICI CANTARETE

De Craciun, David a primit jucari asta


E o jucarie muzicala, din aceea care iti spune denumiri de obiecte cand apesi pe butoane. Dupa ce, initial, nu s-a jucat cu ea, ca suna prea tare (are o problema cu zgomotele prea puternice), acum e fixat pe HAMBURGER. Asculta la nesfarsit cuvantul si il tot aud "ba ba bra" "dra bla ba" "da ba da". Parca vad ca asta o sa fie primul cuvant spus dupa mama si tata.

Si inca ceva tot despre jucaria asta:

lui David ii place mult filmuletul asta:



De cateva ori, in timp ce Berlioz canta la pian, l-am surprins pe David uitandu-se in jur dupa jucaria muzicala pe care o punea apoi pe scaun si incepea si el sa apese clapele.
Cum sa nu-l iubesti?

3 comentarii:

Pepitzel spunea...

'The aristocats' a fost si e inca desenul preferat al fetei mele (acum are 14 ani). Pe la 2 jumate recita cu ei dialogul si mima actiunea, hehe, ce idei au ei!

E super haios David cu hamburgerul. Sigur i-ar place si pantera roz, mai ales asta:
http://www.youtube.com/watch?v=aq9ZEdMtXvM&feature=related

brishtara spunea...

Doamne cat e de scump David. Asa creste, pare atat de mare pe langa LU. Un adevarat baietel!

Ham-bur-ger! Ham-bur-ger! =))

Pisicile aristrocate erau preferatele mele.

Da, nu poti sa nu il iubesti!

In bannerul cu scaunul de masina este David? Il vazusem pe mai multe bloguri si tot am uitat sa te intreb :)

madi spunea...

- pepitutz, ce m-am distrat cu clipul! Haios tare
- Lore, nu e david in banner. E bannerul campaniei de pe babydex.
Cat despre David, cand e cu alti copii de varsta lui, intr-adevar, parca e mai inalt. Nu l-am masurat de multisor, dar probabil are undeva in jur de 82-83 cm (hainele 80 ii sunt fixe spre mici iar cele 86 ii sunt inca mari) si 10,7 kg. Deci nu e foarte mare. Eu zic ca e ok.