'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 20 februarie 2011

PATRU LUNI IN DANEMARCA - MAREA

Nu mai vazusem marea din 2006. Imi era un dor fantastic de ea, dar in Romania, nu-i chiar la indemana sa tragi o fuga de la Cimpulung la mare. In Danemarca, insa, marea e aproape cam oriunde ai locui si poti petrece cateva ore pe malul marii fara prea mare greutate.
N-am fost decat de doua ori, din care una a fost intr-o zi destul de mohorata. Dar mi-a placut. Asa toamna cum era si in ciuda vantului


3 comentarii:

Raluca spunea...

Ce frumosi sunteti! Si ce mult seamana cu tine!!!

ina spunea...

Cred ca si mie mi-ar fi dor de un asemenea loc, daca l-as vedea si apoi l-as parasi. Faina treaba ca ne arati si noua pe unde ai fost. Mai "iesim si noi din casa" :)

Dana spunea...

sunteti tare frumosi