'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


vineri, 18 februarie 2011

PATRU LUNI IN DANEMARCA - PADUREA

Prima luna in Danemarca a fost mirifica din punctul de vedere al locului in care am locuit. Am ramas cu un mare dor de padure, de rate si fazani, de liniste si verde. Intr-o astfel de zona mi-ar placea mult sa traiesc si sa creasca copiii mei. N-are rost sa spun mai multe. Va las sa admirati pozele.
Nu inainte de a multumi Mihaelei, lui Alin, Juliei si lui Moni, pentru toate lucrurile frumoase pe care le-am vazut la ei.

4 comentarii:

ralus spunea...

dap. ma bucur mult ca macar pentru o vreme v-ati trait visul

g.cojocaru spunea...

Pare atat de calm acel loc... :)

ralus spunea...

ati trait 4 luni frumoase. ma bucur pentru voi.

Mia spunea...

Superb....