'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


luni, 21 februarie 2011

PATRU LUNI IN DANEMARCA - IARNA

Zona in care am locuit e mirifica iarna. Ieseam la plimbare si ma simteam prinsa intr-o poveste alba si calma
2 comentarii:

Loredana spunea...

chiar e linistitor albul asta.
si la noi s-a intors iarna, dar nici nu sufera comparatie.

copiisimamici spunea...

Si pentru ca tot este vorba despre martisoare, noi, cele trei mamici , ne-am gandit sa lansam o provocare-concurs pentru celelalte mamici din blogosfera mamiceasca.
Ne-ar face o mare placere si onoare sa participi daca ai timp si dispozitie. Nu e ceva cu pretentii prea mari, doar o provocare pentru creatie. Dar mai multe poti afla de la noi : http://copiisimamici.blogspot.com/2011/02/concurs-de-martisoare.html
De asemenea, daca doresti sa ne sustii, poti da mai departe zvon despre acest concurs.
Iti multumim si te imbratisam toate trei mamicile si cei trei pitici.