'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


joi, 3 martie 2011

MARTISOARE

Ceea ce inca nu v-am spus este ca, de cand am venit din Danemarca, am reluat una din activitatile cele mai dragi sufletului meu, activitate la care am renuntat in 2006 cand m-am mutat din Piatra Neamt la Campulung Moldovenesc. Acum, insa, cum un timp voi sta la Piatra, lucrez din nou ca ajutor de educator la o grupa step by step, la una din gradinitele din oras.
Este grupa mica, cu copii de 3-4 ani si o sa va povestesc despre ei de fiecare data cand se iveste ocazia.
Saptamana asta au facut martisoare si vi le arat si voua, pentru ca sunt foarte mandra de rezultate. Se vede ca le-a placut enorm sa le faca.


4 comentarii:

Dana spunea...

waw Madi , super faine au iesit
felicitari la copilasi si tie la fel
va pupam

g.cojocaru spunea...

sunt superbe! Felicitari si celor mici dar si tie! :)
O primavara minunata, va dorim. :)

alinutza spunea...

Foarte frumoase martisoarele! Ma bucur pentru tine. va pup

ayandari spunea...

sunt superbe!