'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 10 aprilie 2011

AZI SAMANTA, MAINE POMISOR


Saptamana trecuta, grupa noastra (grupa mica Step by step de la Gradinita Liceului Comercial Spiru Haret din Piatra Neamt) a gazduit un eveniment care le-a placut mult copiilor. In cadrul actiunii "Azi samanta, maine pomisor", doamna inginer Elena Curea de la Parcul National Vanatori Neamt, a venit si a prezentat copiilor o serie de materiale despre etapele pe care le parcurge o padure pana a ajunge sa o putem admira si sa ne putem bucura de ea.

La sfarsitul prezentarii, copiii au avut ocazia sa participe si la o activitate practica legata de tema intalnirii: au plantat in paharele seminte de bradut. Asteptam ca in 2-3 saptamani sa rasara plantulele. Pomisorii care vor rezista vor fi plantati in curtea gradinitei.


Iata si cateva imagini din timpul activitatii.
In ordine crescatoare, de la stanga la dreapta: plantula ce rasare la 2-3 saptamani de la semanare, pomisorul la 1 an, pomisorul la 2 ani si pomisorul la 4 ani, cand e gata sa fie plantat in padure.5 comentarii:

Anonim spunea...

Adica se poate creste cativa ani un bradut pe balcon? De unde oare putem lua seminte? In Bucuresti ...
Dodosasha

Lipo spunea...

Si cu cata usurinta ii retezam noi pentru a-i avea doua saptamani in casa... :(

madi spunea...

dodo, nu stiu de unde poti lua seminte de brad in Bucuresti. Cele aduse la gradinita fusesera tratate cu o solutie pe baza de usturoi, ca sa fie protejate de diverse boli.

Lipo, asta a fost unul dintre subiectele atinse de doamna inginer. Le-a oferit copiilor si alternative pentru a evita taierea bradutilor. Un brad de Craciun obisnuit are cam 15-20 ani.

madi spunea...

dodo, daca vrei ma pot interesa aici si sa-ti trimit seminte le prin posta.

Anonim spunea...

madi poate afli de unde pot lua seminte din bucuresti ca sa nu te deranjez la posta! chiar mi-ar placea sa am un bradut asa dragut pe balcon.