'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 31 iulie 2011

1-7 AUGUST, SAPTAMANA MONDIALA A ALAPTARII

Perioada 1-7 august este dedicata Saptamanii mondiale a alaptarii.
Nu putem participa la activitatile din Bucuresti, dar dam vestea mai departe.

De ce? Pentru ca, la 2 ani si 9 luni, continuam. Mai rar sau des, ziua sau/si noaptea, de sete sau de alint, de durere sau cu rasete. Si suntem fericiti, voiosi, senini, iubitori, uniti. Ni se potriveste si inca nu ne vedem renuntand.

David evolueaza exact asa cum mi-am dorit s-o faca, este copilul care incalca cu indarjire tiparele celor cu previziuni sumbre, care nu inteleg alaptarea prelungita, purtatul, co-sleeping-ul, educarea fara pedepse si tot ce presupune atasamentul. Asa ca mergem mai departe in acelasi stil.

Detalii despre Saptamana Mondiala a Alaptarii si cum este ea marcata in Bucuresti, gasiti pe blogul Mami, alapteaza-ma

2 comentarii:

g.cojocaru spunea...

:) imi place enorm felul in care ati ales sa il cresteti pe David. Sper sa invete cat mai multi parinti din experienta voastra ( a ta)!

Stelian spunea...

Am auzit multi oameni ca incearca sa isi dezvete copiii cat mai repede, mie nu mi se pare normal. Sotia mea inca il alapteaza si are 1 an si 4 luni.