Sunt una dintre acele persoane care nu suporta pereții goi. Oricât de curați și proaspăt văruiți ar fi, mi se par arizi fără ceva care să-i însuflețească. Când am început să desenez, mi-am agățat pe perete toate desenele (în general personaje din desene animate). Când au început să-mi placă diverși actori sau cântăreți, am cumpărat postere și le-am agățat și pe acelea pe perete.
În timpul facultății, recunoșteai în două secunde locul meu din camera de cămin. Era patul deasupra căruia se aflau cele mai multe poze și afișe. Poze cu familia, poze cu prietenii, citate preferate, cate un poster drăguț cu personajele lui Disney.
Când David a început să scrie pe pereți, dincolo de ideea de „mâzgăleală”, m-am străduit să-mi amintesc că eu și acum simt nevoia să umplu pereții și cu altceva decât câte un tablou sau câte o icoană.
Așa că într-o zi mi-a venit ideea să decorăm pereții astfel încât să fie și el mulțumit că se poate desfășura și să iasă și ceva plăcut ochiului.
Am început cu o schiță pentru care David a fost șablon
La etapa de pictură, David a decis să facă o balenă. Să nu-mi spuneți că nu seamănă a balenă.
După câteva zile, am decis că putem mai mult. David nu ține încă la creațiile lui, așa că a transformat rapid Balena și m-a lăsat și pe mine să retușez.
Și rezultatul final:
Pe ceilalți pereți pusesem deja fotografii și am încercat să le includ în desene. Iată ce a ieșit
Acum mă simt într-adevăr ACASĂ :)
'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak
"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)
"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor." (Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)
10 comentarii:
E TARE FRUMOS LA VOI!
Frumos! Cu ce culori ati infrumusetat peretii? Eu n-am curajul asta. Avem un nenorocit de tapet si e cam greu sa lucrezi pe el in asa fel incat sa nu trebuiasca retapetat. Dar daca conving sotul sa indepartam tapetul din casa si sa lasam doar perete cu lavabila pe el o sa il las sa se desfasoare in hol daca va avea interes.
Super fain! Imi place foarte mult ideea.
ce pereti veseli aveti! :)
Multumim pentru aprecieri :)
ceska, noi am avut in casa doar tempera si doar cu alea am lucrat. Ar fi iesit poate mai fain cu acrilice sau cu alte culori mai profesioniste, dar nu ma asteptam oricum sa iasa asta. Ideile au venit pe rand, in decurs de vreo 2 saptamani.
Eu am pornit si de la ideea ca n-a mai fost varuit de mult si, se cam cerea o schimbare. Acum nici nu mai vreau sa varuiesc :)
Ce mult mi-a plăcut! Super faine idei ați avut.
foarte frumos:)
Ce frumos , imi place de numai pot. Macar nu ma simt ciudata cand vad ca si altor mamici (dar si tatici) le place sa aiba peretii plini cu creatiile copilului. Imi plac tare mult creatiile voastre .
ei, la noi nu-s inca creatiile copilului decat in foarte mica masura (cred ca se mai vede cate o amprenta si ceva urme de creion si pix).
Deocamdata David e in faza in care mai mult observa ce fac eu si-mi zice cu ce sa completez, ce culori sa folosesc, etc. Asa ca deocamdata ma desfasor eu :) Cand o sa vrea sa lucreze si el, mai gasim noi pereti disponibili :).
:))))))))))))
Trimiteți un comentariu