'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 16 aprilie 2016

SCRISOARE CĂTRE ALINA (DE LA ALINE - CAKE BOUTIQUE)

Dragă Alina,
Când am auzit pentru prima dată că faci prăjituri, mi-a părut rău că laboratorul tău e așa departe de mine.
Când am gustat prima data prăjiturile tale, am regretat că nu pot ajunge mai des la tine.
Azi nu mai regret nimic. Sunt convinsă că pentru mine e cel mai bine să locuiesc atât de departe și să ajung rar la tine.
De ce?
Azi am ajuns la laborator. David a vrut doar macaroons. Eu am cumpărat tort cu morcov și prăjitură cheesecake, negresă și prăjitură cu mere.Ultimele două le gustasem deja, știam că sunt delicioase.
Când am ajuns acasă am vrut să gust din primele două și nu m-am putut abține până nu le-am terminat. Nu pot spune în ce delir sunt încă papilele mele gustative. Spun cu mâna pe inimă că nu am mai mâncat până acum prăjituri atât de aromate.
Dacă aș fi locuit mai aproape, dacă aș fi putut veni mai des pe la tine aș fi fost în mare pericol. Eu cumpăr rar prăjituri de la cofetării. De cele mai multe ori, prăjiturile de cofetărie, au aspect diferit, dar cam același gust și sunt foarte, foarte dulci
Prăjiturile tale, însă sunt o continuă sursă de uimire pentru mine. Niciuna nu seamănă la gust cu alta, chiar dacă par asemănătoare, nu sunt exagerat de dulci, cremele sunt ușoare și se simte gustul ingredientelor naturale.
Să fi stat mai aproape, aș fi mâncat în cantități industriale (bine, în perioadele în care mi-ar fi permis și portofelul).
Așa că, sunt mulțumită că stau departe. Profit din plin de orice ocazie de a ajunge la tine, dar nu, pentru mine nu e bine să am la îndemână asemenea delicii. Deja sunt supraponderală, nu vreau să cresc mai mult în greutate.
Abia aștept să ajung din nou la tine, poate într-o dimineață, să prind o prăjitură Erica (îmi e gândul la ea de când ai postat prima dată poze).
Te îmbrățișez,
Madi
PS. Pentru toți cei interesați, laboratorul ALINE - cake boutique se află în Piatra Neamț, pe str. Mihai Viteazu, bl. C1 (pe Calea Romanului, primul bloc mai sus de OMV). Chiar dacă sunteți doar în trecere prin oraș, nu ezitați să intrați. Nu veți regreta decât că nu puteți veni mai des.

Și, pentru un imbold în plus, vă las și o poză:
 

Niciun comentariu: