'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


luni, 1 mai 2017

Jurnalul unei femei simple


♥ PENTRU ASTAZI...   
marți, 02 mai 2017
♥  AFARA...
O ceață subțire, alburie acoperă cerul. Dar e lumină. Pare că va fi o zi frumoasă.
♥ MA GANDESC...
Să scot cerneala colorată pentru ștampile și să ne jucăm cu ele.
♥ SUNT RECUNOSCATOARE...
Pentru ideile care mi-au venit în ultimul timp. Nu știu câte dintre ele își vor găsi aplicare, dar e bine să te simți creativ
♥ DIN BUCATARIE...
O cremă de zahăr ars. A postat cineva ieri o rețetă și, cum am multe ouă și mult lapte în frigider, e momentul potrivit. Știu că o voi mânca singură pentru că lui David nu-i place, dar abia aștept.
♥ CE MAI MESTERESC/CREEZ...
Un covor croșetat. M-a terminat mama cu minunățiile pe care le face. Am făcut și eu cordele din două cearșafuri care nu-mi mai plăceau și m-am apucat și eu de treabă.
♥ CITESC...
Descoperă-ți Elementul, de Sir Ken Robinson
 ♥ IMI DORESC...
Să râdem mult azi
♥ AM INVATAT ...
Că se găsesc soluții la orice, dacă nu te resemnezi și cauți ceea ce ți se potrivește
 ♥ IN CASA...
Azi strâng toate borcanele și sticlele goale și le pun într-o sacoșă mare, să le trimit la mama. 
♥ UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...
 Viața nu e liniară: este organică… e un proces constant de improvizație, care pendulează între interesele și personalitatea mea, pe de o parte, și circumstanțe și oportunități, pe de altă parte…. Multe dintre oportunitățile pe care le ai în viață sunt generate de energia pe care o răspândești în jur (Sir Ken Robinson)
♥ IMI PLAC...
Mamele din grupul Work at Home Moms Piatra Neamt
♥ O FOTOGRAFIE*MAI MULTE :)  DE SAPTAMANA ASTA...
Am rătăcit aparatul foto. Mai mult ca sigur e sub pat, dar nu îndrăznesc încă să-l caut acolo
Pun o poză de săptămâna trecută. (Eliza, în primele clipe după ce s-a trezit. Nu e mereu așa, doar când nu se simte prea bine)
Un comentariu:

Loredana spunea...

Ce coincidenta, eu to crema de zahar ars am avut ca desert zilele astea.