'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


vineri, 8 mai 2009

MAMICILE BLOGOSFERICE


Am o noua pasiune : cititul blogurilor mamicesti.
Totul a inceput de la situl AP cand, citind despre “mamicile purtatoare” de copii, am hotarat sa devin si eu una.
Deschizand blogul am luat contact cu lumea blogosferica, implicit cu mamicile aferente. Si lista mea de bloguri urmarite tot creste. Tot dau peste mamici interesante, peste copiii lor dragi, astept cu nerabdare postarile.
Un timp am stat cu sufletul la gura asteptand nasterea unui David mic, astept si noutatile despre slinguri, si postarile mamicilor cu 2 copii ( 1 2 3 si altele la fel - nu de alta dar ma bate tare un gand). Nu fac fata sa citesc din urma, sunt cuprinsa ca de o febra si uneori mi-as dori ca David sa doarma muuult ca eu sa pot recupera postarile necitite.
Avand in vedere toate astea ma intrebam de unde pana unde dependenta asta? Am primit raspunsul intamplator tot de la o mamica.
universul meu s-a cam restrâns. Mărturisesc că nu mă mai simt în stare să port o conversaţie aleasă, despre subiecte generale. Ajung inevitabil la scutece, premergătoare, alăptat, febră...Şi mi-e teamă că devin plictisitoare pentru cei care nu se învârt în aceeaşi galaxie maternă.
Concluzia pe ziua de azi: am nevoie de voi şi de poveştile voastre, de părerile, de încurajarile voastre. Sunt dependentă de ele.

4 comentarii:

Lala spunea...

Sunt onorata sa ma aflu in lista ta de bloguri .
Bine ai venit in blogosfera de mamici !

madi spunea...

Multumesc Lala, ma bucur ca sunt aici. :)

Gabriella spunea...

Iti multumesc!
Si eu te urmaresc, am fost foarte incantata sa vad ca imi citesti blogul.
Am sa-mi fac curaj, sa comentez mai mult:))

Gabriella spunea...

Si multumesc pentru ca ma aflu la dvs in lista doamna:)))!!!