'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 16 mai 2009

TREZESTE-TE


De ceva timp tot citesc despre scaunele de masina. Si imi dau seama cat de inconstienta am fost, cat de putin informata in privinta sigurantei lui David in masina. Da, avem scaun de masina, dar il instalam total gresit si chiar uneori cedam maraielilor lui David si-l luam in brate.
In urma unor discutii cu diverse mamici m-am lamurit ca nu ma pot juca astfel si de atunci scaunul special nu lipseste din masina nici macar pentru drumurile scurte.
Poate unii se simt in siguranta chiar si fara scaunul special stiind ca sunt buni soferi, deci sansele de accident sunt minime. Ei bine, acest “minime” nu ma mai convinge. Exista mereu posibilitatea unui accident in care n-a fost vina ta, ci a unuia din miile de nebuni care si-au luat carnetul pe ochi frumosi si valorosi.
Asa ca spun si eu, alaturi de celelalte mamici, TREZESTE-TE, ai grija de copilul tau, cumpara un scaun de masina (care nu e chiar scump fata de siguranta pe care ti-o ofera) si instaleaza-l corect.

2 comentarii:

capreleirinucai spunea...

multumesc pentru participarea la campanie! am adaugat articolul la lista.

madi spunea...

Imi place mult babydex si citesc mereu cu incantare articolele. Ma bucur sa ma alatur oricarei campanii referitoare la o viata mai buna pentru copii.