'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 30 mai 2010

SUPORTUL DE FLORI DIN SFOARA

In jurul meu toata lumea mestereste cate ceva. Unele fete sunt pasionate de origami, altele de impletit/crosetat, unele-s talentate la quilling sau fac tot felul de minunatii din fimo.

Am incercat si eu sa-mi tin mainile ocupate. Origami imi place, dar toate hartiile ajung care incotro din pricina de David. Am impletit si am crosetat, dar cu David in jur e prea periculos ca nici nu stii cand se iveste sa cerceteze andrelele sau crosetul. Am cusut pe etamina si mi-a placut mult ce-a iesit, dar din nou, am renuntat si la asta, pentru ca-i prea periculos cu David in preajma.

De curand, o prietena mi-a dat o idee care mi se pare cea mai "safe": decoratiunile din sfoara. Mi-au sclipit ochii la idee si am pornit in cautare de tipare.

Drept urmare, va prezit primul proiect. E cam grosolan, la urmatooarea incercare o sa modific putin tiparul ca sa iasa mai finut, dar imi place ce iese. Si n-am nevoie decat de mainile mele si sfoara, deci nu-l pun in pericol pe David.


2 comentarii:

brishtara spunea...

wow ce fain e. E mult de lucrula el? E greu de facut? Floarea e Erika?

ralus spunea...

dragut!
si eu tanjesc sa lucrez, sa cos, sa decorez hainute....