'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


miercuri, 5 decembrie 2012

UN SMS PENTRU O INIMIOARA

Zilele trecute am prins la TV un scurt reportaj despre SMS. Se implineau parcă 20 de ani de la trimiterea primului SMS.
Se zicea că acum SMS-urile au cam intrat în declin, pentru că, de când cu internetul şi reţelele de socializare, e mai ieftin să lasi mesaje pe net prietenilor.

O fi aşa, dar au şi SMS-urile valoarea lor care nu se va pierde: sunt cel mai usor mod in care putem ajuta.

Haideţi să-l ajutăm pe Tudor cu o inimioară sănătoasă. Până pe 7 decembrie, printr-un SMS la 484 îl putem ajuta să fie mai aproape de o viaţă normală.

Povestea lui o găsiţi pe situl fundatiei Mereu Aproape

Niciun comentariu: