'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


luni, 12 septembrie 2016

2 ZILE ÎN 7 PAȘI

1. Ieri venit David din vacanță. Mare bucurie mare la revedere:






2. Azi am pregătit flori pentru doamnele învățătoare. Cum am vrut să fac ceva care să iasă un pic în evidență (deh, școală nouă, învățătoare noi), am renunțat la clasicele buchete mari, învelite în metri de plastic colorat. Am făcut, în schimb buchețele mici de trandafiri galbeni (preferații mei), pe care i-am legat cu panglică albă și la care am atașat câte un bilețel cu o urare pentru doamnele învățătoare.



3. Copilul s-a îmbrăcat cu sacoul făcut de bica.


4. Am făcut selfiuri de început de an școlar




 5. Am mers la școală, David și-a cunoscut colegii noi, pe doamnele învățătoare, a primit prăjiturică, a răsfoit manuale noi


6. Am mâncat înghețată pe drumul de întoarcere. Nu am poze.

7. Am făcut  pizza și am  servit copiii din spatele blocului în cadrul unui picnic improvizat. Așa, ca să sărbătorim începutul de an școlar. Nici aici n-am poze. Până să aduc aparatul din casă, n-a mai rămas nicio dovadă

Vă doresc tuturor un an școlar cât mai liniștit, cu profesori pasionați de ceea ce fac, cu copii încântați de ceea ce învață, cu părinți fără stresul prea multor teme pentru acasă.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumim pentru poze si urari, Madi! Va dorim un an nou scolar cu sanatate si spor in toate! Dia.