'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


vineri, 25 noiembrie 2016

PROVOCARE VERDE - CONTURUL ZÂNEI

Una dintre postările lunare de pe blog va fi, de acum, participarea la Provocările verzi. Le-am neglijat mult timp, am decis să n-o mai fac.

În ceasul 25 mă înscriu la provocarea de luna aceasta, Conturul zânei și profit de ocazie să încep un proiect pe care îmi doresc să-l realizez de câțiva ani buni.

Am primit zilele trecute, de la Talente de năzdrăvani, șabloanele pentru zânele anotimpurilor. Am printat zâna toamnă, în format A4, nu A3 cum se recomandă pe site, deoarece am nevoie pe fereastră de spațiu și pentru celelalte 3 zâne. Am lipit desenul pe geamul dintre cameră și balcon, iar pentru rochia zânei am folosit formele autocolante pe care le aveam de mult timp într-o cutie și nu apucasem să le folosesc. Nu sunt chiar culorile toamnei, mi-ar fi plăcut să am ceva fructe sau dovleci, dar asta am avut în casă, asta am folosit.

Cum vi se pare zâna noastră?


4 comentarii:

Cris spunea...

Foarte faină!!
Și au loc toate pe aceeași fereastră?

madi spunea...

tipărite pe A4 încap toate. E o fereastră mare :)

copilarim spunea...

Ne bucuram tare mult sa va avem alaturi :D!
ce idee grozava ;))!!! A iesit foarte draguta zanica - abia asteptam sa le vedem si pe celelalte ;).
cu drag,
rux

Gianina spunea...

Foarte frumoasa-i zâna voastră!Abia aștept sa le vad și pe celelalte!