'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 4 iunie 2017

PE SCURT, DESPRE 3 IUNIE


Așa cum am spus, la Piatra Neamț lucrurile au curs foarte frumos din momentul în care am decis să facem ceva. Am lansat o idee pe un grup de părinți, o mama a răspuns prompt la apel și a rezolvat cu autorizația, am fost pusă în contact cu părinți care nu sunt din grupul nostru dar care s-au implicat trup și suflet și ne-au ajutat cu organizarea, chiar daca vor să rămână anonimi.
Sincer, știu că eu am fost cea mai vizibila, dar nu eu am făcut adevărata muncă. Eu doar am lansat o idee, am printat niște materiale, am împărțit fluturași pe stradă și am insistat să vină toți cei interesați. Partea cea mai grea au făcut-o ceilalți părinți și îi admir mult pentru asta.
Nu am fost extrem de mulți. Eu am numărat ceva mai mult de 50 de adulți, plus copii, dar eu zic ca a fost foarte bine.  Știu că în alte orașe, poate mai mari decât al nostru, lumea nu prea s-a mobilizat dar cred că a contat foarte mult și felul în care am mediatizat evenimentul.
Am avut noroc de persoane din oraș care au dat sfoară în țară, ne-au învățat cum să facem un comunicat de presă, eu am insistat pe internet, prin SMS-uri, am lipit afișe prin oraș etc. Dacă am fi anunțat doar pe Facebook, nu cred că aveam aceeași participare. Au venit persoane care nu au cont Facebook și nici nu prea intră pe net, dar s-au bucurat mult că au putut participa
A fost prezent domnul doctor Mircea Pușcașu de la Suceava, căruia îi mulțumesc din suflet că a acceptat invitația. Îmi pare rău că nu l-au putut asculta mai multe persoane. Doar pentru vorbele dumnealui și merita din plin efortul de a fi prezent acolo.
Am avut emoții că oamenii nu vor veni (se anunțaseră puțini pe Facebook și știam că e posibil să nu vină nici cei care au bifat că vin) și mă gândeam că nu va vrea nimeni să vorbească.
Am avut emoții degeaba. Lumea a venit. Oamenii au fost nerăbdători să vorbească, să-și povestească experiențele, să se facă văzuți și auziți. Legea aceasta ne privește pe toți, și copii și adulți, și provacciniști și antivacciniști.
Admirație maximă și pentru familia care a venit tocmai de la Iași pentru că nu se știa dacă în Iași se organizează ceva.

Copiii au împărțit materiale informative, s-au împărțit DVD-uri cu informații și filmările de la dezbaterile de la București.
Nu are rost să spun mai multe. Las fotografiile să vorbească.


  


Un comentariu:

Andreea Doboş spunea...

Ma bucur foarte mult ca ai luat atitudine si ai muncit sa iasa totul bine. Multumesc! Am cunoscut oameni care mi-au bucurat sufletul si m-au luminat ziua!