'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 15 august 2010

LA NUNTA

La sfarsitul lunii iunie a fost mare petrecere in familie. Nu se putea sa lipsim, asa ca, mi-am luat copilul pe sold si am mers la nunta.

Il pregatisem eu de acasa ca mergem la o petrecere cu muuuulti oameni si cu muzica (nu-l incanta aglomeratiile si zgomotul), i-am zis ca o sa ne plimbam si pe afara (ma bazam pe parcarea mare care avea sa-l atraga cu masini, banci, etc) si ca plecam de indata ce el se satura de stat acolo.

Cunoscandu-l pe David, stiam ca nu va sta prea mult in interior, asa ca ma pregatisem si eu sufleteste pentru o ora, o ora jumate petrecuta prin parcare.
Ei bine, se pare ca nu l-am cunoscut indeajuns, pentru ca am stat patru ore. David s-a adaptat rapid locului, daca nu i-a placut ceva si-a gasit repede o activitate care sa-l incante. A invatat rapid drumul spre iesire si, desi avea de strabatut toata sala si un hol ca sa ajunga in afara, o pornea de unul singur fara sa se uite in jur, fara sa-i pese ca eu voiam sa stau la masa. In privinta plimbarilor, am facut cu schimbul, cand eu, cand bunicul, asa ca am avut ajutoare.


Cum imi imaginasem, David n-a fost deloc interesat de sala. A stat un pic, de complezenta la masa, a ciugulit din antreu si fructe, apoi fuga la explorare ca doar era intr-o zna necunoscuta inca. Parcarea are si o benzinarie, ceea ce l-a fascinat si l-a tinut ocupat mult timp. In plus localul se afla chiar langa calea ferata iar faptul ca a vazut de aproape doua trenuri, a facut pentru David seara de neuitat. Adora trenurile. De multe ori ne facem drum pe langa calea ferata doar ca sa vedem cum trece trenul.

Cand a plouat si n-am putut iesi, ne-am gasit ocupatie in interior, cu niste pietricele decorative si lumanarele cu baterie.

In concluzie, ne-am distrat, iar datorita lui David, am avut si partener de dans si am facut spectacol pe ring.

Care-o fi numarul taxiului?

Photobucket


Ce nunta? Ce petrecere? Afara-i mai interesant.
Photobucket


Photobucket


Photobucket


Sa exploram si interiorul

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Mamaaaa, aici erai!!!!!
Photobucket


Hai la dans
Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Si frumosii miri, Dana si Silviu
Photobucket

Casa de piatra!

2 comentarii:

povesteadarieinicole spunea...

Cat e de frumos , David in costum!!Adevarat flacau are mami , ce sa mai ;)!Se vede treaba din poze ca distractia era afara si nu in interior :)))

Loredana spunea...

foarte frumos si elegant este partenerul tau!