'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


sâmbătă, 29 septembrie 2012

PREA MÂNDRĂ, PREA FRAGILĂ

Acum 2 ani, prin intermediul uneia dintre persoanele dragi din amintirile mele (multumesc, Amalia), mi s-a oferit ocazia unei colaborări cu editura Humanitas. A fost o colaborare frumoasă de la început până la sfârşit, pornind de la disponibilitatea lor de a rezolva mici chestiuni administrative pe care eu nu le puteam îndeplini şi încheind cu recenta apariţie a cărţii. Mulţumesc pe această cale doamnei redactor Adina Saucan, care s-a ocupat de aceste detalii.

Cartea pe care am tradus-o, din limba italiană....a fost în primul rand o carte pe care mi-a făcut mare plăcere să o citesc. Nu o data mi s-a întâmplat să mă pierd în lectură, dând pagină după pagină, uitând să mai traduc. A fost o muncă pe care am făcut-o cu drag iar acum, că a fost publicată cartea, nu pot să alung senzaţia că în paginile ei e şi un pic din mine.

Cartea se numeşte "Prea mândră, prea fragilă. Romanul Mariei Callas" şi este scrisă de Alfonso Signorini.


V-o recomand şi vouă, cu căldură.

5 comentarii:

Lipo spunea...

Felicitari, Madi! Si la cat mai multe realizari de acest fel :*

madi spunea...

Multumesc, Oana. Pentru mine e, intr-adevar, o realizare :)

Anonim spunea...

Felicitari! Am sa o caut sa o citesc, imi plac mult biografiile

Gianina spunea...

Felicitari!Si mie imi plac biografiile...am acasa cateva Maria Tanase,Maria a Romaniei,Ana a Romaniei,Imparateasa Sissi,Jackie Kennedy,etc...toate citite,desigur...

Anonim spunea...

Felicitari !!! Chiar acum m-am uitat pe carte si am vazut acolo numele tau :) Superba carte, emotionanta, care mi-a facut sufletul sa tresalte de la inceput pana la sfarsit . Felicitari inca o data !!!