'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


joi, 7 mai 2009

BABYWEARING


Azi am fost in oras, cu David agatat in sling. Chemat taxi, umblat prin 2 magazine, vizitat o matusa, chemat iar taxi si intors acasa.
In acest rastimp, trei persoane m-au intrebat de ce nu folosesc carutul, cumva uimite ca-l tin pe David in brate.
Daca doua dintre ele s-au multumit cu explicatiile mele simple despre faptul ca mi-e mai comod si ca nu risc sa fac drumul spre casa cu David in brate si carutul gol, dialogul cu una dintre ele mi-a lasat un gust amar:
ea: De ce nu folosesti carutul?
Eu : Mi-e greu sa vin in oras cu carutul pe trotuarele astea
Ea: Chinui copilul in brate
Eu: Asta-i fata de copil chinuit?
Ea: Parca esti o mama africana
Eu: Da, stiu. Ai vazut vreodata un copil african chinuit ca e purtat in brate? (aici am fortat, ca n-avea de unde sa stie cum se comporta un copil african in brate)
Ea: Pai ei nu stiu diferenta.
:( :( :(
Din pacate nu era o mamica cu care sa fi putut discuta despre purtatul copiilor si tot ce presupune el.
Ma consoleaza insa privirile admirative ale altor trecatori si faptul ca deja o viitoare mamica a intrebat de unde isi poate cumpara si ea un sling.

5 comentarii:

gratioasa spunea...

ah, ce nashpa
eu n-am patit-o (inca)
cu cateva saptamani in urma, insa, m-a oprit o bunica pe strada sa vada cum e slingul.
i-am spus ca, daca vrea, ii pot da info de unde sa-si procure, dar bebelusul pt care se interesa avea doar 1 luna. si s-a indepartat convinsa ca slingul e doar pt bebelusi care pot sta in fund
dar, din fericire, nicio reactie negativa

totusi, am o observatie; pana acum n-am vazut niciun bebelus in sling face to face

Unknown spunea...

Nu baga in seama comentariile rautacioase. Tot ce conteaza e ca tu si bebe sa va simtiti bine. Puppici de la Andrei.:)

madi spunea...

Gratiela, eu am mai vazut copii in port bebe si abia acum imi dau seama de diferenta. A mai fost o persoana interesata de slinguri, dar nu era (inca)mamica.
Laura, pupici si voia de la noi :)

crina spunea...

Buna madi. Pe mine m-a oprit lume pe strada sa ma intrebe de ce-mi chinui copilul asa (aka in sling). I-am pus doar sa se uite la Rares care zambea, sa vada daca li se pare aia fata de copil chinuit. E incredibil cat de reticenta e lumea

madi spunea...

Viitoarea mamica de care spuneam e o prietena care ne e si doctorita de familie. Femeie "serioasa" la 40 de ani. Abia asteapta sa-si poarte copilul. Si eu abia astept sa vad ce comentarii intampina ea :). N-o sa mai fiu singura, o sa fim doua.
Sincera sa fiu nu stiu de unde ideea asta cu chinuitul. E adevarat, lui David ii place si in carut, se tolaneste la soare de zici ca-i un pisoi, dar de aici pana la a nu-i place in brate e cale lunga